El Papiol, dijous 1 de gener de 2015. Font: www.elpapiol.cat

L'alcalde del Papiol, Albert Vilà, apunta les seves reflexions per aquest any 2015 en una carta dirigida a totes les papiolenques i a tots els papiolencs. Podeu llegir la carta completa a continuació.


2015 es presenta com un any on iniciarem nous camins que definiran els pròxims temps; un any de frontera, un any per a nous inicis: el mes de maig els municipis catalans celebrarem unes noves eleccions i també sembla molt probable que aquest 2015 Catalunya encari uns nous comicis en clau plebiscitària. A més a més, també a la tardor d’aquest mateix any hi hauran eleccions generals a l’estat Español.

De nou, el 2015, ens situarem en molts aspectes davant d’una cruïlla i haurem de tornar a escollir entre tots quin camí volem prendre. Nous camins que hauran de comptar amb l’imprescindible aval de la ciutadania. Com més gent hi participi, com més gent digui la seva, millor. Per aquesta raó ens arriben uns mesos on les persones que ens dediquem a gestionar les administracions públiques, ens toca explicar amb més detall i dedicació que mai cap on volem dirigir-nos els anys vinents.

Sempre, els ciutadans i ciutadanes tenen la raó. Parlem tots, doncs, al llarg de l’any. Donem tots la nostra opinió. Participem tots el màxim possible en la consecució dels nostres somnis. No hi ha res més gratificant que col·laborar de forma personal en un projecte col·lectiu.


Aquesta carta de benvinguda a l’any 2015 és també, per a mi, com alcalde del Papiol, una carta de comiat. Molts sabeu que la meva vida política com alcalde acaba aquest 2015, doncs ja no participaré com a candidat a les eleccions municipals. Me’n vaig de la política del Papiol amb la tranquil·litat que et dóna saber que ho has donat tot.

Si miro enrere, al 1999, l’any que vaig decidir amb molta altra gent del poble que volíem entrar en política, veig uns papiolencs i papiolenques que teníem un gran somni: el somni de canviar el nostre poble, de donar-li la volta. No era una tasca fàcil perquè hi havia molt a fer... però amb constància, treball, voluntat i el gran acompanyament i confiança que hem tingut de les papiolenques i els papiolencs vam poder anar treballant, any a any, per aconseguir-ho.

He tingut la sort de liderar diferents governs i equips de regidors i us puc assegurar que, tots, sense excepció, han posat el seu gra de sorra perquè això fos possible; perquè el somni que vam tenir un dia es complís.
I no vull deixar d’agrair a tots els regidors i regidores amb els quals he tingut la sort de treballar la seva dedicació pel bé del Papiol. També a totes les treballadores i treballadors de l’Ajuntament, sense el seu treball aquest èxit no hauria estat possible.

Al Papiol, a diferència del què passava fa anys, avui no tenim cap mena de complex davant la resta de municipis del nostre entorn. Hem canviat el nostre passat, vivim amb tranquil·litat el nostre present i no tenim por del futur; un futur que encarem amb la confiança de saber que si hi posem els cinc sentits i l’esforç i el treball necessaris podem aconseguir que ens sigui favorable.

La sort que tenim les persones és que quan deixem enrere un somni, quan l’acomplim, ràpidament un nou somni ocupa el seu lloc. Millorar el Papiol, ajudar a què la vida dels papiolencs i papiolenques sigui millor, és una feina que no s’acaba mai. Queda molt per fer, fem-ho de nou, tots nosaltres!!!

Us desitjo de tot cor un feliç 2015

Albert Vilà
Alcalde del Papiol