El Papiol, dimarts 28 de gener de 2015. Font: www.elpapiol.cat

50 ACTUACIONS; MOMENTS I POLÍTIQUES QUE HAN MILLORAT LA QUALITAT DE VIDA DEL PAPIOL.

Tal com exposa l’article 69 de la Llei reguladora de les bases de règim local 7/1985, “les corporacions locals facilitaran la més àmplia informació sobre la seva activitat” als ciutadans. Aquest sèrie d'entrades al web municipal, que continuem amb aquesta noticia, responen, doncs, a la idea de fer un resum de les activitats més destacades en les quals ha tingut un paper destacat la coorporació local al llarg d’aquest mandat 2011-2015 que és a punt d’acabar. L'article en el que es basen aquestes entrades ha estat publicat al butlletí municipal de l'Ajuntament del Papiol aquest mes de desembre.

21 / Butlletí digital del web de l’Ajuntament
Ja són prop de 100 les edicions del butlletí digital gratuït que informa de les novetats destacades de la pàgina web de l’Ajuntament del Papiol. Una manera més de complir amb la llei que obliga a informar la ciutadania de la gestió municipal.

22 / La política és pedagogia
L’Ajuntament rep els alumnes de primària de l’Escola Pau Vila per ensenyar-los com funciona l’Ajuntament i escoltar les seves demandes. Al llarg d’aquest mandat ha estat significativa la petició de disposar d’un cartell de benvinguda al Papiol que es va fer construir l’any passat.

23 / Millores al Casal d’Avis
L’Ajuntament va canviar la caldera antiga del Casal de Gent Gran Alexandre Figueras i del Centre de Dia Josep Tarradellas per una de nova amb dos mòduls, un de fred i un de calor. La inversió total per a la compra de la nova caldera va sumar 57.800 euros, 12.700 dels quals van estar subvencionats per l’Institut Català de l’Energia.

24 / Mercat del Trasto
L’Escola Pau Vila va acollir el Primer Mercat d’Intercanvi del Papiol, una iniciativa de l’Ajuntament que ha anat evolucionant durant aquest mandat fins a un Mercat del Trasto que ha omplert el nostre poble amb productes d’intercanvi i de segona mà.

25 / Biblioteca Municipal del Papiol Valentí Almirall
Més enllà de dotar el poble d’un equipament cultural de primer ordre, la Biblioteca també s’ha convertit en un pol cultural generador i acollidor d’activitats per a tots els papiolencs. Tal com va expressar el conseller de la Generalitat, Ferran Mascarell, en el seu discurs inaugural: gràcies a aquesta nova biblioteca “els papiolencs sou més rics”. La Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona han col·laborat, amb ajuts i subvencions, en 1.756.453 euros del total dels 2.580.669 euros que ha costat la seva construcció.

26 / Primera zona de protecció acústica
A falta de la seva aprovació definitiva, la Generalitat de Catalunya va delimitar la zona ubicada al voltant del cementiri de Roques Blanques del Papiol com la primera Zona d’Especial Protecció Acústica (ZEPQA) de Catalunya, una nova categoria que vol preservar diferents zones del país que són potencialment generadores de soroll.

27 / Pagament a proveïdors
25 dies són els que tarda l’Ajuntament del Papiol a pagar als seus proveïdors. Un termini que parla de la consistència del pressupost municipal, la solvència de la institució i l’eficàcia dels processos interns de treball. L’endarreriment de moltes administracions en el pagament a proveïdors ha estat la raó que han esgrimit molts dels actors econòmics i socials com a causa del tancament de petites i mitjanes empreses a tot el país al llarg d’aquest període de crisi econòmica.

28 / Carrer Migdia i passatge de Martí Albanell
Les obres de reurbanització del carrer Migdia i del passatge Martí Albanell del Papiol transformen l’espai seguint les mateixes polítiques de pacificació del trànsit existents en altres carrers del centre històric. El cost de l’actuació és de 95.836,21 euros (IVA exclòs). El termini d’execució és de 4 mesos.

29 / Arranjament de Ca n’Amigonet
El camí de Ca n’Amigonet, una de les portes d’entrada del nostre poble al Parc Natural de Collserola, es va transformar, després d’una actuació integral, en un espai millor condicionat per fer-hi passejades, pícnics, gaudir de la natura i fer-hi esport.

30 / El llegat de Miquel Pongiluppi
Set caixes plenes de documents, composicions i papers diversos formen part del llegat del músic i compositor Miquel Pongiluppi que la seva família ha donat al poble del Papiol perquè s’ordeni de forma que en un futur pugui ajudar a conèixer millor l’obra de l’artista, un dels grans referents culturals de la nostra vila. Això ha impulsat un projecte de recerca i ordenació de 3 musicòlegs especialitzats.