El Papiol, dimecres 25 de febrer de 2015. Font: www.elpapiol.cat

Aquest diumenge 1 de març a les 12h acaben definitivament les obres del carrer de la Diputació, passatge de la Pau i baixada de la Lluna, amb una inauguració senzilla que comptará amb una actuació del Combo i del Cor Gòspel de l'Escola Municipal de Música i Dansa Miquel Pongiluppi. La reordenació que ha dut a terme l'Ajuntament en aquestes vies del Papiol ha comptat amb un pressupost de 699.981 euros, 520.000 euros dels quals han anat a càrrec de les administracions supramunicipals. 

L'obra, que té en la racionalitat pressupostària un valor afegit, millorarà la qualitat de vida dels veïns de la zona. Amb aquesta actuació es crea també un nou espai públic per a tots els papiolencs, que alhora connectarà el nou paisatge urbà fruit de la transformació del nucli antic i els entorns de la plaça Gaudí amb la nova Biblioteca Municipal i la pista poliesportiva. D'aquesta manera es manté la unitat i el caràcter de la zona del nucli antic i es contribueix a dotar d’identitat el centre del poble. 

Es tracta d’un espai que afavoreix el vianant, però que és compatible amb el trànsit dels veïns. De fet, dins l’àmbit de la intervenció no s'han previst zones d’aparcament per minimitzar la presència de vehicles. L’espai urbà queda dividit en dos àmbits: una zona de llambordes de gra petit, adequada per al trànsit rodat, i un àmbit de llosa gran per al vianant, que s'ha tractat de forma especial perquè tingui una forma més llisa i còmoda per al trànsit de vianants.

La trobada entre els dos àmbits es produeix a través d’un espai de transició, que dóna l’oportunitat de crear un nou espai públic de caràcter semblant a una plaça. En aquest espai es concentrarà el mobiliari urbà: una gran jardinera organitzarà al seu voltant la circulació i el pas de vehicles. Per evitar qualsevol filtració d’aigua al terreny s'ha col·locat un sistema de sanejament de tub flexible que davant de qualsevol moviment de terra (propis del nostre territori) eviti fugues i filtracions. De la mateixa manera, l’arbrat i la vegetació no poden filtrar directament al terreny.

El projecte també ha renovat la instal·lació d’enllumenat públic en l’àmbit del carrer Diputació, la baixada de la Lluna i el passatge de la Pau. Totes les làmpades són de màxim rendiment, LED, mantenint els criteris de qualitat, material i tipus d’instal·lació que s’estan utilitzant en altres actuacions al poble.