El Papiol, dilluns 23 de març de 2015. Font: www.elpapiol.cat

A finals del mes d’abril, aproximadament, tindrem un nou parc al Papiol: el parc del Patufet. Una superfície de 850 m2, ubicada a l’antiga pista de tennis de la zona esportiva municipal, que incorporarà un nou espai públic de qualitat per al gaudi de totes i tots els papiolencs, i en especial dels més petits. Es tracta d’una actuació que té un cost de 105.000 euros, que s’ha sumat al pressupost municipal mitjançant un conveni amb l’empresa que gestiona el cementiri de Roques Blanques. Les obres han començat a principis del mes de març.

L'accés al nou parc es farà des de la zona del carrer de Pau Casals mitjançant una rampa pavimentada amb formigó que hi garantirà l'accés a persones amb mobilitat reduïda i els cotxets de nens petits. A la resta de l’espai hi haurà sorra fina especial per a zones de jocs infantils per la seva qualitat. A l’espai del parc s’hi instal·laran tres bancs correguts de 6 m cadascun, tres papereres model Allen Papiol, una font d’aigua i enllumenat públic a l'accés al camp de futbol i a la piscina, de manera que permetin l'ús de l'espai les tardes d'hivern. 

 

El conte del Patufet

Per completar l'espai s'instal·larà el parc infantil temàtic d'en Patufet, dissenyat per la i·lustradora Pilarín Bayés, la qual cosa convertirà l'espai en una zona de joc infantil de diverses edats. Els voltants de l’espai s’enjardinaran utilitzant espècies tapitzants i trepadores per convertir el parc en un lloc d'estada envoltat de verd, així com també es plantarà un hort de cols a l'entrada de l'espai per poder recrear el conte del Patufet entre els més petits.

El regidor de Territori de l’Ajuntament del Papiol, Òscar Alujas, ha explicat que “aquesta és una obra que completa les instal·lacions de la zona esportiva municipal. Quan hem aconseguit el pressupost per realitzar l’actuació, l’hem iniciada. Com que amb les pistes de tennis i pàdel en funcionament considerem que l'oferta de servei queda coberta –ha prosseguit el regidor–, hem optat per recuperar l’espai com a zona d’estada i oci per a aquells familiars dels usuaris de les instal·lacions mentre aquests realitzen les seves activitats, i com un espai per a la població en general, ja que l’accés serà lliure. Guanyem un parc. Guanyem qualitat de vida”.