El Papiol, dimecres 8 d'abril de 2015. Font: www.elpapiol.cat

L’Ajuntament del Papiol ha aprovat una moció per unanimitat del Ple Municipal en la que declara el seu rebuig a que a la planta de triatge de Molins de Rei s’hi generin residus per fer «combustibles derivats de residus (CDR)» i els portin a cremar en cimenteres.

La regidora de Medi Ambient del Papiol, Olga Meca, ha declarat que “som un govern que sempre busca ser capdavanter en polítiques de residus perquè el nostre és un poble que defensa amb totes les seves forces el nostre entorn i el medi ambient. En cap cas permetrem que es faci un pas enrere. A més a més, hem de recordar que la crema de residus no és una solució satisfactòria en termes de salut pública i genera profundes contradiccions energètiques amb el model implementat al Papiol en les darreres dues dècades“.

Quan el passat 16 de gener es va posar en marxa, de nou, la planta de triatge de Molins de Rei, es va fer saber que “part del rebuig generat (el material no aprofitable) es destinaria a combustible substitutiu del petroli per a la indústria cimentera”. Aquest fet a portat a la mobilització de diverses entitats ecologistes i grups municipals del territori.

*Podeu descarregar-vos la moció completa en aquesta mateixa pàgina: