El Papiol, dijous 30 d'abril de 2015. Font www.elpapiol.cat

El parc del Patufet ja és una realitat i les nenes i nenes del Papiol ja hi poden gaudir d’una estona de lleure amb les seves famílies. 850 m2 dissenyats pels més menuts del poble que han transformat l’antiga pista de tennis de la zona esportiva municipal en un nou espai públic de qualitat per al gaudi de totes i tots els papiolencs.

El cost d’aquesta actuació ha estat de 105.000 euros, que s’ha sumat al pressupost municipal mitjançant un conveni amb l’empresa que gestiona el cementiri de Roques Blanques. El parc, al qual s’accedeix des de la zona del carrer de Pau Casals mitjançant una rampa pavimentada amb formigó, que garanteix l'accés a persones amb mobilitat reduïda i els cotxets de nens petits, està ple d'elements d’esbarjo per als més petits i també diferents bancs per a les famílies. 

El parc infantil està organitzat seguint el conte d'en Patufet, dissenyat per la il·lustradora Pilarín Bayés, la qual cosa converteix l'espai en una zona de joc infantil de diverses edats i amb un contingut (com l’hort de cols de l’entrada) que permetrà recrear el conte amb els més petits. 

Tal com va explicar el regidor de Territori de l’Ajuntament del Papiol, Òscar Alujas, quan es van presentar les obres el mes de març “aquesta és una obra que completa les instal·lacions de la zona esportiva municipal. Quan hem aconseguit el pressupost per realitzar l’actuació, l’hem iniciada. Com que amb les pistes de tennis i pàdel en funcionament considerem que l'oferta de servei queda coberta –ha prosseguit el regidor–, hem optat per recuperar l’espai com a zona d’estada i oci per a aquells familiars dels usuaris de les instal·lacions mentre aquests realitzen les seves activitats, i com un espai per a la població en general, ja que l’accés serà lliure. Guanyem un parc. Guanyem qualitat de vida”.