El Papiol, dimecres 21 d'octubre de 2015.

Valoració dels 100 primers dies de Govern tripartit

El passat 21 de setembre es van complir els 100 primers dies de mandat del nou equip de govern del nostre poble i des de Junts pel Papiol creiem que cal fer-ne una primera valoració.

Junts pel Papiol volem destacar les següents actuacions:

1. Malgrat que en el full informatiu de juliol 2015 el nou equip de govern afirmava que s’han congelat les retribucions dels polítics per a aquest nou mandat la realitat és que el cost dels polítics s’ha incrementat un 4%. En el cas concret de l’Alcalde aquest cost s’ha incrementat en un 21,5%, passant dels 39.280 euros de l’anterior Alcalde als 47.708 euros de l’actual.

2. Han promocionat a una treballadora de l’Ajuntament que en les eleccions de 2011 es va presentar a les llistes de CiU i que, en aquesta passada campanya, ha treballat activament a favor d’aquest partit. Encara que no posem en dubte la legalitat d’aquest canvi de lloc de treball, aquesta actuació ens sembla molt poc ètica.

3. Incomplir plenament el compromís plasmat en el programa de CiU respecte al que es faria els 100 primers dies de govern (substitució de bandes sonores de reducció de velocitat per passos elevats, creació d’espais pipi-cans i suprimir la taxa de gossos, dinamitzar la ràdio, reactivar festes populars al carrer durant l’estiu, auditoria amb recurs supramunicipal per fer net, etc.).

No hem estat capaços de veure, o entreveure, en aquests 100 primers dies de mandat cap actuació que vingui a justificar la gran necessitat de canvi que va propiciar que la llista que va guanyar les passades eleccions quedés fora de govern.

En aquest sentit, en el passat ple, celebrat el dia 24 de setembre, vam demanar que se’ns digués:

1. Si després d’aquests 100 primers dies de mandat, ens podien fer un diagnòstic de quins problemes s’han trobat i quins eren tots aquells canvis necessaris que requerien un canvi urgent a govern (i que, pel que hem pogut comprovar, era l’únic punt que els unia). La resposta a aquesta pregunta tan directa i senzilla va ser nul·la.

2. Que ens informessin de l’estat dels litigis que, segons es va escampar durant la campanya electoral, eren un gran problema per a l’Ajuntament. En concret, ens vam interessar per dos litigis sobre els quals en aquests dies s’ha dictat sentència:

a. El primer, d’una treballadora de l’Ajuntament (que curiosament també anava a la llista de CiU a les eleccions de 2011), la sentència del qual és a favor de l’Ajuntament.

b. El segon, d’una empresa que, en primera instància i segons la resolució del jutge, haurà d’abonar més de 400.000 euros a l’Ajuntament.

Durant molt de temps se’ns va criticar la quantitat de litigis que tenia oberts l’Ajuntament i si aquests no eren deguts a la falta de mà esquerra a l’hora de negociar de l’antic govern. El resultat d’aquestes sentències evidencia que, com sempre hem dit des de Junts pel Papiol, els litigis que tenia endegats eren pensant en el bé del nostre poble i defensant els interessos comuns.

3. També ens vam interessar pels motius de la cancel·lació de la targeta d’Alcaldia que van introduir com un dels grans passos que s’han donat aquests 100 primers dies de mandat, donat que, segons el que diuen al full informatiu de juliol 2015, “facilitarà el control pressupostari”. Tenint en compte que els càrrecs d’aquesta targeta en els últims 4 anys i mig han estat de 1.500 euros (això és poc més de 300 euros anuals sobre un pressupost de 5,5 milions), creiem que aquesta afirmació es va fer amb la intenció d’embrutar i posar en dubte l’honestedat en la gestió de l’anterior Alcalde. I pensem que la nova manera de controlar aquestes despeses serà molt menys transparent.

En un altre ordre de coses, voldríem fer ressò d’una sèrie d’actuacions que s’han realitzat durant aquests dies i que havien estat engegades i treballades per Junts pel Papiol fins el més de maig: desplegament de la xarxa de fibra òptica, arranjament del carrer del Puig Madrona, actuació de millora a la sortida del polígon, autorització per part d’ADIF per a l’ampliació de l’aparcament de l’estació de Renfe, canvi d’ubicació dels Serveis Socials i nova rampa d’accés pel carrer d’Anselm Clavé, nova sala de psicomotricitat a la Llar d’Infants “El Cucut”, arranjament al carrer les Parres...

Som conscients que queda molt de temps per endavant i esperem que els programes electorals es compleixin i que puguem veure, ben aviat, el Nou Papiol i el Canvi promès.

Nosaltres, com a partit que vol el millor pel seu Poble, ho celebrarem, de la mateixa manera que vam celebrar que per fi, per una Festa Major, s’encenguessin els llums per il·luminar el Castell. És una llàstima que aquesta imatge tan bonica que ens mereixem totes les papiolenques i papiolencs, els dies de la seva Festa Major, només podem gaudir-la en virtut de qui governa al nostre Ajuntament.

De moment hem de dir que estem satisfets, perquè veiem que el gran canvi, consisteix en mantenir la continuïtat. Ara ja podem afirmar allò que sospitàvem, que el gran motiu d’aquest pacte tripartit, no era un altre que fer fora de govern a Junts pel Papiol.

Clicant sobre aquest enllaç teniu disponible de forma íntegra la Carta al Poble número 26, publicada per Junts pel Papiol