El Papiol, dimarts 21 de desembre de 2010.

Albert_Vila

Aquest passat mes de novembre, els membres de Junts pel Papiol vam realitzar una assemblea ordinària on vam nomenar el nostre candidat a les properes eleccions municipals del proper mes de maig de 2011. L’assemblea va demanar per unanimitat a Albert Vilà, actual alcalde del Papiol, que tornés a encapçalar la candidatura del nostre partit.

Els membres de Junts hem valorat quin és el millor candidat  per donar continuïtat al projecte de Junts pel Papiol. El nostre compromís segueix assentat en els mateixos valors i motivacions que ens van portar a presentar-nos a les nostres primeres eleccions: fer del Papiol un poble millor per a tots els seus habitants.

Llegeix més...

El Papiol, dimarts 21 de desembre de 2010.

Alcalde_responm

El passat dimecres 15 de desembre a Ràdio Papiol FM es va realitzar la segona edició del programa L'Alcalde respon.

Durant el programa d'una hora i mitja de durada, l'Albert Vilà va respondre al voltant de vint preguntes que diversos ciutadans del poble li van adreçar mitjançant el Facebook de Papiol FM, a través del contestador de la ràdio o en intervencions en directe.

La transparència és un dels valors que volíem introduir a la política local i aquest esdeveniment n'és un bon exemple.

Ho hem demostrat els últims onze anys i ho seguirem demostrant en els propers.

Llegeix més...

El Papiol, 8 d'octubre de 2010. Font: www.elpapiol.cat

Segons el dictamen que ha elaborat la comissió de Delimitació Territorial del Departament de Governació i Administracions Públiques, l’ermita de la Mare de Déu de la Salut es troba íntegrament dins el terme municipal del Papiol. Aquest és un primer pas per a una resolució definitiva sobre el territori on s’assenta l’ermita, contra la que l’Ajuntament de Sant Cugat presentarà recurs.

La comissió, que estudia, consulta i proposa sobre tot allò relacionat amb les matèries que afecten la determinació, revisió i modificació dels límits territorials dels municipis de Catalunya, va haver d’actuar sobre el cas de l’ermita de la Salut en el moment en que va revisar els límits entre El Papiol i Sant Cugat, l’any passat. Va preguntar als dos municipis i com no es va arribar a un acord entre les dues parts ha estat la mateixa comissió l’encarregada de prendre una decisió.

Llegeix més...

El Papiol, 8 de juliol de 2010. Font: www.elpapiol.cat

DeclaraciomEls alcaldes i alcaldesses del Baix Llobregat, entre ells l’alcalde del Papiol, Albert Vilà, s’han reunit aquest dijous 8 de juliol a Sant Boi de Llobregat en un acte unitari que ha volgut manifestar el rebuig a la sentència del Tribunal Constitucional sobre l’Estatut d’Autonomia de Catalunya i en defensa de l’autogovern.

Els alcaldes i alcaldesses han firmat un declaració institucional en la que es dona “el ple suport al sentiment majoritari del poble català i dels seus representants polítics, favorable al procés de millora de l’autogovern desenvolupat en els últims anys”. Els alcaldes i alcaldesses expressen el seu rebuig “a la sentencia dictada per un Tribunal Constitucional moralment deslegitimat” i exigeixen “respecte al contingut íntegre dels acords polítics de convivència i autogovern referendants pel poble de Catalunya”.

Llegeix més...

El Papiol, 17 de juny de 2010. Font: www.elpapiol.cat

L’alcalde del Papiol, Albert Vilà, va participar a la taula de cloenda del Congrés Cerdà Postmetròpolis que va tenir lloc del 8 a l’11 de juny al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona. Durant 4 dies, la trobada ha aplegat més de seixanta experts d’àmbit local i internacional que han proposat les seves diferents visions d'aquesta gran àrea des de territoris i disciplines diferents. El tema principal a debat ha estat “El govern de les regions metropolitanes al segle XXI”.

L’alcalde Albert Vilà va compartir taula amb el delegat de Cultura de Barcelona, Jordi Martí, l’alcalde de Sant Cugat, Lluís Recoder, l’alcalde de Tiana, Emili Muñoz, i l’alcalde de Cornellà, Antonio Balmón.

Llegeix més...

El Papiol, 26 de març de 2010. Font: www.elpapiol.cat

La sala de plens de l'Ajuntament va acollir el passat 18 de març els 13 voluntaris i 16 aprenents que participen en aquesta segona edició del Voluntariat per la llengua al Papiol. Enguany s'ha triplicat el nombre de participants i de parelles lingüístiques, tenint en compte tant les noves parelles com aquelles que es van constituir l'any passat i que continuen les trobades més enllà de les 10 hores previstes pel programa.
 

Cal destacar que aquesta edició compta amb la participació de 20 establiments comercials de la vila, els quals s'han adherit al Voluntariat i hi col·laboren per garantir l'atenció al públic en català a tots els voluntaris i aprenents. A més, també hi participa el Centre de Lectura Esteve Faura, que ofereix el seu espai per a aquelles parelles que s'hi vulguin trobar.

Llegeix més...

El Papiol, 17 de març de 2010.

Transformador

El passat dilluns 15 de març s'iniciaren les obres d'enderroc de l'antic transformador de FECSA situat a l'avinguda Generalitat.

Un dels objectius de l'equip de govern durant aquest 10 anys ha estat el de recuperar l'espai públic i millorar les zones per a vianants a tota la població.
 
La zona de l'antic transformador era uns dels elements que ens vam proposar millorar buscant-li una nova ubicació per aquest.
 

Gràcies al soterrament de les línies aèries de mitja i baixa tensió que gradualment s'ha dut a terme en aquest tram de l'avinguda Generalitat, així com el de les línies del carrer Llibertat, i juntament amb el trasllat de l'estació transformadora a la nova ubicació annexa al pisos per a joves construïts per l'Impsol, l'antic transformador a quedat inutilitzat, cosa que ha permès el seu enderroc i la recuperació de l'espai que ocupava.

Llegeix més...

El Papiol, 4 de febrer de 2010. Font: www.elpapiol.cat

El Tribunal Suprem de l’Estat Espanyol (TS) ha fallat a favor de les al·legacions de l’empresa FCC i ha desestimat el recurs de l’Ajuntament del Papiol davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que demanava que la pedrera Berta es reomplís només amb terra i runes. Aquesta resolució obre la porta per que la pedrera es pugui reomplir amb residus urbans provinents d’ecoparcs. L’alcalde del Papiol, Albert Vilà, ha assegurat que “el poble està en màxima alerta” i que “continuarem lluitant, com hem fet des de fa prop de 10 anys des de l’Ajuntament, perquè això no sigui possible”.

L’Ajuntament del Papiol està estudiant la sentència del Tribunal Suprem per a veure quin camí pot emprendre ara per a seguir defensant la postura contraria al rebliment amb bales d’ecoparcs. Segons l’alcalde, Albert Vilà, “hi ha un perill per a la contaminació dels aqüífers a causa de la permeabilitat de terreny del nostre territori, que podria afectar a moltes llars de tota l’Àrea Metropolitana. A més a més, la pedrera forma part del futur Parc Natural de Collserola i seria un contrasentit que no es protegís adequadament”. “Actualment -prossegueix l’alcalde- no es pot garantir que les bales d’ecoparcs no siguin nocives pel medi ambient i sempre que existeixi una possibilitat de contaminar el territori, el poble del Papiol no es pensa arriscar ni una mica”.

Llegeix més...

El Papiol, dimecres 27 de gener de 2010.   Font: www.elpapiol.cat

ObresBiblioteca
Aquesta setmana s’han iniciat les obres per a la construcció de la Biblioteca, Espai per entitats i Aparcament al poble, una obra que dotarà el Papiol d’un nou centre polivalent que impulsarà la creativitat, la cohesió social, la formació permanent i l’aprenentatge.

L’obra d’aquest nou edifici, que s’aixecarà a la cantonada del la Baixada de Ca N’Esteve amb el passatge Parellada, és una actuació complexa que te prevista una duració, segons el projecte, de 18 mesos. El cost de l’obra està estimat en 2.425.000 euros.

Gracies a un acord amb la família Pagès, l’aparcament públic situat en el solar on es construirà aquest nou edifici passarà de forma temporal a uns terrenys del costat, per la qual cosa els veïns i veïnes podran seguir aparcant els vehicles en una zona propera on ho feien fins ara.

Llegeix més...

El Papiol, dimecres 27 de gener de 2010. Font: www.elpapiol.cat

La regidoria de Cooperació de l’Ajuntament del Papiol ha decidit obrir un compte perquè la ciutadania que ho vulgui pugui participar amb aportacions econòmiques a l’ajuda a Haiti, país del Carib que va patir un devastador terratrèmol el passat 12 de gener.

Aquestes aportacions econòmiques particulars s’adjuntaran a la que aportarà el mateix Ajuntament i es destinaran a la campanya d’ajut que ha posat en marxa el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament.

Dades bancàries:
CAIXA DEL PENEDÈS, núm. c/c 2081-0152-79-3110000050

 

El Papiol, dijous 7 de gener de 2010.
 
Junts pel Papiol és un partit polític d’àmbit local que té com a principal objectiu treballar per a la millora del Papiol, el nostre poble.

 

Vam néixer l’any 1999 i des de fa 11 anys estem dirigint el nostre Ajuntament. Albert Vilà, un dels fundadors del partit, és el nostre Alcalde.

 

En aquest web trobaràs les principals fites en la vida del nostre partit, podràs conèixer la seva estructura organitzativa, les activitats de l’equip de govern i tindràs accés als principals documents elaborats per Junts pel Papiol al llarg de tota la nostra història. 

 

Les raons més importants que ens mouen a estar presents a la xarxa són dos: la voluntat d’ampliar el debat sobre el futur del Papiol és la primera. Volem que tot el que s’està fent i es faci per consolidar aquest Nou Papiol que estem construint entre tots tingui el màxim suport i el màxim debat possible entre la ciutadania.

 

La voluntat de créixer com a grup polític, posant en marxa una nova manera de relació i col·laboració amb els papiolencs i papiolenques, és la segona. Veureu que en aquest web hi ha un apartat on podeu contactar amb nosaltres i explicar-nos de quina manera voleu col·laborar en aquest il·lusionant projecte. Hi ha diversos graus d’implicació i de col·laboració en la tasca que estem fent i us hi podeu incorporar de la manera que us vagi millor.

 

Finalment, tots volem el mateix, que el nostre poble creixi, progressi i no pari de millorar mai, i  sabem que amb treball, honradesa i moltes ganes ho podem aconseguir.

 

Ho hem demostrat els últims onze anys i ho seguirem demostrant en els propers.

 

Junts pel Papiol