El Papiol, dimecres 27 de gener de 2010.   Font: www.elpapiol.cat

ObresBiblioteca
Aquesta setmana s’han iniciat les obres per a la construcció de la Biblioteca, Espai per entitats i Aparcament al poble, una obra que dotarà el Papiol d’un nou centre polivalent que impulsarà la creativitat, la cohesió social, la formació permanent i l’aprenentatge.

L’obra d’aquest nou edifici, que s’aixecarà a la cantonada del la Baixada de Ca N’Esteve amb el passatge Parellada, és una actuació complexa que te prevista una duració, segons el projecte, de 18 mesos. El cost de l’obra està estimat en 2.425.000 euros.

Gracies a un acord amb la família Pagès, l’aparcament públic situat en el solar on es construirà aquest nou edifici passarà de forma temporal a uns terrenys del costat, per la qual cosa els veïns i veïnes podran seguir aparcant els vehicles en una zona propera on ho feien fins ara.

L’Ajuntament ha enviat una carta als veïns agraint la col·laboració i paciència per les molèsties que pugui ocasionar el procés de construcció de la Nova Biblioteca i Espai per a entitats, un equipament que esdevindrà el nou pol cultural del nostre poble.

Per qualsevol consulta relativa a aquestes obres us podeu adreçar a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà, a l’Ajuntament del Papiol, o trucar al telèfon 93 673 02 20.

UN EQUIPAMENT DE QUALITAT

La proposta arquitectònica, que han plantejat els arquitectes Jesús Navarro i Isaac Martí, planteja un equipament amb soterrani, planta baixa i un primer pis que disposarà de diferents accessos des del Passatge Parellada per a la biblioteca i per a l’espai d’entitats facilitant, d’aquesta manera, l’autonomia del dos espais, diferents en el tipus de serveis que presten i en el seu horari d’us.

A la planta baixa es troben els espais d’entitats, amb despatxos, sales de reunió, sala de tallers i part de la biblioteca, amb la zona d’acollida i promoció i el taulell d’informació i préstec. En aquesta planta baixa també s’hi trobarà la sala polivalent, l’espai de suport, l’espai de formació i la zona de diaris i revistes. De forma compartida també s’hi situarà la zona de descans que farà les funcions de local social i el serveis sanitaris. La planta també comptarà amb dos espais a l’aire lliure: un pati interior de lectura i esbarjo per a la biblioteca i un segon pati de suport a les activitats de les entitats.

A la primera planta s’hi trobaran la resta dels espais propis de la biblioteca com el fons general, la música i la imatge així com el fons infantil. Alhora s’hi trobaran els espais de treball intern i direcció de l’equipament. L’aparcament del soterrani, amb accés independent, comptarà amb un espai per a 37 places.

La superfície total d’aquest equipament és de 2.458 metres quadrats (2085 metres útils) que es repartiran per 931 al soterrani, 559 a la planta baixa i 594 al primer pis. A la futura imatge de l’edifici destacarà una gran transparència de la planta baixa amb el carrer, per tal d’aconseguir un equipament proper i atractiu per la ciutadania. La planta té unes obertures controlades i estudiades per tal de singularitzar el diferents espais interiors que ajudin a configurar els espais de lectura, d’estada, de recepció...

Des del punt de vista de la sostenibilitat la proposta arquitectònica minimitzarà la demanda energètica i els consums, s’augmentaran aïllaments tèrmics per a minimitzar les transmissions interior - exterior i instal·lar sistemes de ventilació amb recuperadors de calor. Es controlarà l’orientació de les obertures i l’entrada de llum de sol quedarà tamisada per una gelosia, per tal de disposar de llum natural sense que suposi un sobreescalfament i un consum energètic excessiu.