El Papiol, 26 de març de 2010. Font: www.elpapiol.cat

La sala de plens de l'Ajuntament va acollir el passat 18 de març els 13 voluntaris i 16 aprenents que participen en aquesta segona edició del Voluntariat per la llengua al Papiol. Enguany s'ha triplicat el nombre de participants i de parelles lingüístiques, tenint en compte tant les noves parelles com aquelles que es van constituir l'any passat i que continuen les trobades més enllà de les 10 hores previstes pel programa.
 

Cal destacar que aquesta edició compta amb la participació de 20 establiments comercials de la vila, els quals s'han adherit al Voluntariat i hi col·laboren per garantir l'atenció al públic en català a tots els voluntaris i aprenents. A més, també hi participa el Centre de Lectura Esteve Faura, que ofereix el seu espai per a aquelles parelles que s'hi vulguin trobar.

L'acte de presentació va estar presidit per l'alcalde, Albert Vilà, que un cop més, va manifestar el seu suport a l'impuls del català que s'està fent des del Servei Local de Català a través dels cursos i del Voluntariat per la llengua, no només pel que fa a l'aprenentatge lingüístic, sinó sobretot pel que fa a l'ús de la llengua. També es va comptar amb l'assistència d'Òscar Alujas, segon tinent d'alcalde, i Àurea Bonilla, regidora d'Educació, Cooperació i Cultura i Entitats, que va exposar una nova iniciativa promoguda des de l'Ajuntament i el SLC i que es durà a terme a la cloenda d'aquesta segona edició del Voluntariat: una trobada gastronòmica, en la qual tant voluntaris com aprenents portaran un plat típic de la seva regió per poder compartir-lo alhora que compartiran llengua, cultura i tradició, un acte en què també participaran els alumnes dels cursos de català.
 

Un cop constituïdes les parelles, els aprenents i voluntaris van començar a concretar les dates de les trobades, que començaran aquest mes de març i acabaran a mitjan juny.