El Papiol, 17 de juny de 2010. Font: www.elpapiol.cat

L’alcalde del Papiol, Albert Vilà, va participar a la taula de cloenda del Congrés Cerdà Postmetròpolis que va tenir lloc del 8 a l’11 de juny al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona. Durant 4 dies, la trobada ha aplegat més de seixanta experts d’àmbit local i internacional que han proposat les seves diferents visions d'aquesta gran àrea des de territoris i disciplines diferents. El tema principal a debat ha estat “El govern de les regions metropolitanes al segle XXI”.

L’alcalde Albert Vilà va compartir taula amb el delegat de Cultura de Barcelona, Jordi Martí, l’alcalde de Sant Cugat, Lluís Recoder, l’alcalde de Tiana, Emili Muñoz, i l’alcalde de Cornellà, Antonio Balmón.

Albert Vilà va reconèixer la importància de la capitalitat de Barcelona dins l’àrea Metropolitana i va ressaltar la necessitat que tots els pobles i ciutats “treballin sense complexos en favor de la marca Barcelona”. Alhora, però, va destacar que “no es tracta de formar una identitat compacta i homogeneïtzant, pròpia del segles passats, sinó de saber treballar en xarxa, amb les nostres pròpies heterogeneïtats, que comencen, no ho oblidem, al mateix cor de l’Àrea... Per tant, hem de ser molt respectuosos amb la personalitat i la independència dels municipis que conjuntament amb la ciutat de Barcelona formen l’àrea Metropolitana”.

En paraules de Francesc Muñoz, director del Congrés, “Més enllà de la celebració de l’efemèride i de la vindicació de la figura de l’enginyer creador de l’Eixample, més enllà de la revisió de la forma i la funcionalitat urbana de l’Eixample, l’Any Cerdà representa una oportunitat per sotmetre la qüestió metropolitana a debat. Un debat que, tot i que ha de començar pel mateix Eixample, valorant la seva història i rellevància urbana en el moment actual, ha de concloure lluny de les fronteres que defineix la geometria de la seva quadrícula, fins a fer visibles i posar a l’agenda de les polítiques urbanes els territoris de la metròpolis on el gest Cerdà és avui més necessari.”

En el següent enllaç podeu veure un vídeo amb la intervenció integra a la taula rodona:

http://anycerda.org/congres/congre/11-de-juny/#s20