El Papiol, divendres 18 de març de 2011. Font: www.elpapiol.cat

campdefutbol

La pràctica dels esports al Papiol durant aquest mandat 2007-2011 ha quedat marcada per la inauguració del nou Complex Esportiu Municipal. Tenir la infraestructura necessària perquè tots els papiolencs i papiolenques puguin gaudir de l'esport ha estat una de les prioritats del govern municipal. La transversalitat dels seus beneficis, tant per als més petits (en la seva vessant educativa) com per als adults i els més grans (en la seva vessant de salut) ha convertit la millora i l'ampliació de la possibilitat de pràctica dels esports en un dels reptes més importants del govern.

El nou Complex Esportiu Municipal (CEM), inaugurat el mes de juny de 2008, compta amb més de 2.000 metres quadrats dedicats a l'esport. Les piscines (la principal, amb coberta retràctil), la sala d'activitats físiques dirigides, la sala de salut, la zona de saunes..., converteixen aquest espai en una zona esportiva i social del poble. Actualment el Complex Esportiu Municipal compta amb 1000 usuaris actius (prop de 800 socis).

La gestió de les pistes de tennis, que s'han arranjat a final d'aquest mandat, ha passat a fer-se per part del mateix CEM, conjuntament amb les noves pistes de pàdel. D'aquesta manera s'ha ampliat a tots els papiolencs la possibilitat de practicar aquest esport. L'entitat que les gestionava fins ara manté el local municipal que utilitza des de fa anys. Molt ben acollit ha estat també el nou bar restaurant Públic, situat a la nova zona esportiva, que s'ha transformat en els seus pocs anys de vida en un espai de referència al poble.

El mandat s'ha caracteritzat, entre d'altres, per la consolidació de l'Esport Base com a espai central de l'educació dels més petits, ja que prop d'un 75% de tots els alumnes en edat escolar del poble participen en les activitats esportives de l'entitat.

La cursa Vila del Papiol, organitzada per l'Ajuntament i l'Esport Base, ha arribat ja a la seva 8a edició i s'ha consolidat com un esdeveniment esportiu que traspassa les fronteres del poble i que rep les millors valoracions per part de tots els participants. Any rere any, bat els seus propis rècords de participació.

El camp de futbol municipal del Papiol s'ha cobert de gespa artificial durant aquest període amb la finalitat d'oferir un mantell verd per a la pràctica d'aquest esport, tant per als jugadors de l'equip de futbol del poble i els juvenils com per als integrants de l'Esport Base.

El pavelló municipal, tot i que no s'ha pogut arranjar durant aquest mandat a causa de les diferents prioritats que s'han explicat en aquest apartat, s'ha utilitzat per a la pràctica de molts esports. L'utilitzen 13 equips diferents: d'handbol, futbol sala, bàsquet, tir amb arc... A més a més, s'han fet inversions en material de més de 25.000 euros i també es lloga per a altres equips de diverses poblacions que han vist en aquesta instal·lació un espai de qualitat.

La Festa Major Esportiva, de nova creació, ha portat una major gradualitat a la proposta del poble de Festa Major. S'han separat així les activitats culturals i les esportives en la recerca d'una major participació i qualitat de les diferents activitats.