El Papiol, dilluns 28 de març de 2011. Font: www.elpapiol.cat

voluntariat_llengua

La sala de plens de l'Ajuntament del Papiol va ser l'escenari de l'acte de presentació de la tercera edició del Voluntariat per la llengua al municipi. El programa, mitjançant les parelles lingüístiques, pretén que persones que estan aprenent el català el parlin en un context real i distès i que, alhora, s'arrelin en el lloc on viuen i coneguin les tradicions i els costums catalans.
 

L'acte, que va tenir lloc el dijous 17 de març, va comptar amb la participació de 13 parelles lingüístiques: 11 voluntaris i 13 aprenents. Ara, els voluntaris i aprenents ja poden concretar quan es trobaran fins a mitjan juny.

LA COL·LABORACIÓ DELS COMERÇOS DEL PAPIOL

Enguany se segueix comptant amb la col·laboració de 19 establiments comercials, que es comprometen a atendre la clientela en català i també a ajudar els aprenents encara que tinguin dificultats per parlar-lo. L'objectiu d'aquesta col·laboració és que els aprenents se sentin segurs i usin el català en el seu dia a dia. A més, se segueix comptant amb la col·laboració del Centre de Lectura Esteve Faura, que ofereix el seu espai com a lloc de trobada per a les parelles que ho vulguin.

L'acte va estar presidit pel segon tinent d'alcalde, Òscar Alujas, i va comptar amb la presència d'Àurea Bonilla, regidora d'Educació, Cooperació i Cultura i Entitats, qui va agrair la tasca del Servei Local de Català per potenciar l'ús de la llengua catalana al Papiol, tant mitjançant els cursos de català per a adults com amb el Voluntariat per la llengua. A més, va explicar que la cloenda del programa es tornaria a fer en el marc de la Festa Major i que hi tindria lloc la Segona Trobada Gastronòmica Intercultural, tenint en compte l'èxit de l'any passat, ja que és un moment en què s'uneixen diverses cultures i es fomenta la cohesió social. En aquest acte també hi participaran els alumnes dels cursos de català per a adults.