El Papiol, dimecres 6 d'abril de 2011. Font: www.elpapiol.cat

hospital_inauguracio

La inauguració del nou Hospital Moisès Broggi a Sant Joan Despí ha ampliat el marc sanitari del Papiol que, juntament amb la recent obertura del nou centre d'atenció primària a Molins de Rei, acabarà de completar-se amb el nou ambulatori del Papiol, per al qual ja s'han fet els primers passos. Els serveis assistencials s'han transformat gràcies a una nova gestió integral amb el nou Centre de Serveis per a la Gent Gran, així com també s'han ampliat el nombre de noves actuacions, com el programa d'arranjament d'habitatges per a gent gran, el servei de teleassistència...

Així, s'ha convertit en una de les àrees amb més dotació econòmica i recursos de l'Ajuntament.

La posada en marxa de l'Hospital de Sant Joan Despí, Moisès Broggi, és una clara mostra per garantir un servei sanitari públic descentralitzat i en què es potencien la proximitat dels ciutadans i la qualitat en l'atenció sanitària. A la porta de l'hospital arriben actualment deu línies d'autobús i dues de tramvia i s'espera que en un futur s'hi faci també una parada de la línia 3 del metro de Barcelona. El Papiol connecta amb l'Hospital mitjançant un servei públic de transport amb autobús: la línia L67 de Castellbisbal a Barcelona ha incorporat en el seu trajecte una parada al nou hospital. Aquesta millora, que ha estat una de les grans demandes que ha fet l'Ajuntament del Papiol respecte a la necessitat d'accessibilitat pública al nou hospital, dóna resposta a les necessitats dels usuaris pel que fa a l'accés amb transport públic a l'hospital. 

L'alcalde del Papiol, Albert Vilà, va assistir a l'acte de col·locació de la primera pedra del nou CAP que s'ha construït a Molins de Rei durant aquest mandat i que ja dóna servei a tots els papiolencs i papiolenques. El nou centre permet donar una atenció adequada a la població de referència, tenint en compte que l'Àrea Bàsica de Salut de Molins de Rei, formada pels municipis de Molins de Rei i el Papiol, té prop de 28.000 habitants. Alhora s'ha treballat per trobar solucions a l'emplaçament del que serà en un futur el nou ambulatori del Papiol.

La crisi afecta sobretot les classes menys acomodades de la societat, i també del nostre poble, i és per això que es necessiten polítiques que apostin perquè tots els habitants puguin accedir a uns serveis mínims. L'Ajuntament ha treballat, en aquest mandat, dins la seva Àrea de Serveis Bàsics, en el projecte de teleassistència (90 aparells instal·lats a la població) i en tramitacions diverses d'ajudes a estades residencials, lleis de dependència, prestacions per cuidador no formal, beques menjador, ajuts d'escolarització, graus de disminució, de suport en l'atenció a domicili, ajuts d'urgència en casos de risc social... També ha impulsat, entre d'altres, el programa d'arranjaments de pisos per a la gent gran.

El nou Centre de Serveis per a la Gent Gran del Papiol ha estat confiat a l'empresa cooperativa Suara, amb una llarga experiència en gestió arreu de Catalunya. Té una cura especial de l'atenció de les persones grans amb dependències i alhora s'encarrega de la dinamització del Casal d'Avis Alexandre Figueras. Al costat del Centre de Dia s'ha instal·lat, també, un nou espai lúdic i de salut per a la gent gran.

El Servei Local d'Ocupació, que ha intensificat la seva oferta en aquests anys de crisi amb més personal dedicat a la dinamització, s'ha complementat darrerament amb el Club de feina el Papiol. Els usuaris del Servei Local d'Ocupació disposen d'aquest nou servei per tal de facilitar-los la inserció laboral. El servei compta amb carpetes amb les ofertes de la comarca, models d'eines de recerca de feina, informació sobre l'oferta formativa de la comarca, ordinadors connectats a la xarxa per poder fer una recerca per Internet, revistes amb ofertes laborals, etc.

L'Ajuntament ha fet un esforç important a l'hora d'activar la contractació d'empreses en aquests moments de crisi per tal de contribuir a la generació de treball. L'alcalde del Papiol forma part de la comissió d'alcaldes que s'ha format per liderar la nova Agència d'Innovació del Baix Llobregat, un ens que vol sumar competitivitat al nostre territori apostant per les oportunitats que ens brinda la societat de la informació i el coneixement.