El Papiol, dimecres 14 de setembre de 2011. Font: www.elpapiol.cat

11set2011

Uns dies després de l’elecció d’Albert Vilà com a alcalde del Papiol, l’Ajuntament ha presentat el cartipàs municipal, el
document que dicta l’atribució de competències dels diferents àmbits de gestió, per tal d’aconseguir un marc estructural
adequat per a la consecució dels objectius previstos pel Govern. Aquest ha quedat estructurat en cinc grans àrees, cadascuna
dirigida per un dels regidors de l’equip de Govern.

Albert Vilà, alcalde del Papiol, ha pronunciat aquest 11 de setembre, a la plaça de Rafael Casanova, el discurs institucional de la Diada Nacional de Catalunya.

Un parlament en el qual ha recordat la importància de seguir defensat la llengua catalana i el model d'immersió lingüística, ha criticat durament la reforma de la Constitució per part del PSOE i el PP, ha llançat un crit d'optimisme per superar la crisi econòmica actual, que "segueix fent estralls i afecta totes les capes productives i administracions del país" i ha fet un sentit homenatge a la figura d'Heribert Barrera, primer president del Parlament de Catalunya restaurat, mort recentment.

L'alcalde ha afirmat que la llengua és el nostre futur i que espera que en uns anys, "en la nostra llengua, en català, si és que no ho fem abans, algun d'aquests nois o noies que han estudiat a les nostres escoles acabarà declarant el retorn a la plena sobirania del nostre país".

També ha recordat el Decret de Nova Planta, un atac directe a Catalunya, promulgat dos anys després del 1714 amb la intenció de destruir la cultura catalana. "No ho van aconseguir, -segons Vilà- gracies a l'esperit de lluita, reivindicació i resistència que generació rere generació hem tingut molts catalans. Un esperit de lluita que encara es manté molt viu al nostre país i cada vegada es més majoritari". Segons l'alcalde "després de quasi 300 anys sembla que algú, amb molt de poder, ens vulgui fer tornar als pitjors escenaris de la nostra història".

Referint-se a la reforma de la Constitució, Albert Vilà, ha dit que "des del punt de vista català, una Constitució que no podem tocar, i que la majoria espanyola retoca al seu gust, no pot ser la nostra constitució".

La crisi econòmica

L’alcalde del Papiol ha destacat que “al Papiol viurem un curs polític complicat. La crisi, de la qual tant hem parlat els últims temps, segueix fent estralls i afecta totes les capes productives del país, totes les administracions..., i el nostre poble no n'és cap excepció. Encara que durant tots aquests anys ho haguem fet bé, també ens haurem d’estrènyer el cinturó. Haurem de fer amb menys, més. No hem de perdre la confiança, però ens hi hem d’implicar tots”.

Albert Vilà també ha recordat la figura d’Heribert Barrera, primer president del Parlament de Catalunya restaurat, a qui se li ha dedicat un minut de silenci, referint-se al cèlebre polític com una persona exemplar, amb compromís total amb el nostre poble i amb el nostre país. 

Durant l’acte, els diferents partits polítics representats al consistori, l’Ajuntament i diverses entitats del poble han fet una ofrena floral al peu del monument en record de Rafael Casanova.