El Papiol, dimecres 14 de setembre de 2011. Font: www.elpapiol.cat

somescola_manifestacio

Uns dies després de l’elecció d’Albert Vilà com a alcalde del Papiol, l’Ajuntament ha presentat el cartipàs municipal, el
document que dicta l’atribució de competències dels diferents àmbits de gestió, per tal d’aconseguir un marc estructural
adequat per a la consecució dels objectius previstos pel Govern. Aquest ha quedat estructurat en cinc grans àrees, cadascuna
dirigida per un dels regidors de l’equip de Govern.
Aquest dilluns 12 de setembre, primer dia d'escola, El Papiol s'ha sumat a la concentració reivindicativa que s'ha estès per tot el país amb l'objectiu de refermar el suport a l'escola catalana i al model de cohesió social que aquesta representa.
 
Aquesta concentració al Papiol s'ha sumat a les centenars de concentracions que s'han fet arreu de Catalunya per a recolzar el manifest elaborat per Som escola, un conjunt d'entitats cíviques, culturals i de tot l'àmbit educatiu que s'han organitzat per fer front a l'atac al català arran de les sentències del Tribunal Suprem espanyol que qüestionen el paper vehicular de la nostra llengua en l'ensenyament a Catalunya.

El manifest, que ha estat llegit per Mar Pongiluppi, rebutja les sentències del Tribunal Suprem espanyol contra l'escola catalana, fa una crida a continuar reforçant el model i a lluitar amb tots els mitjans democràtics per no posar en perill la cultura i la cohesió social de Catalunya". Alhora, "anima les persones, les entitats i tota la comunitat educativa a comprometre's de manera activa en suport d'una escola catalana en llengua i en continguts, que no separi els infants i joves per la seva llengua d'origen i que ajudi a construir una societat més cohesionada, democràtica i lliure".

A l'acte hi ha participat una nodrida representació de l'àmbit social i educatiu del Papiol. Entre els assistents hem pogut veure el director del CEIP Pau Vila, la directora de l'Escola Bressol i la directora de l'Escola Municipal de Música i Dansa, així com l'alcalde, Albert Vilà, i diversos regidores i regidors de l'ajuntament.

Marta Gimeno, regidora de l'àrea d'Educació i Joventut, ha presentat l'acte. En el seu parlament ha defensat la immersió lingüística com "l'única esperança per la supervivència del català i l'única via per assegurar la cohesió social del país". "El procés de reconvertir l'escola de la dictadura franquista –ha prosseguit la regidora- ha estat reconegut com un procés modèlic a tot el món, el qual ha donat molts bons resultats i no s'ha de canviar per una decisió política que no té cap argument ni pedagògic, ni social, ni cultural".