El Papiol, dimecres 21 setembre de 2011. Font: www.elpapiol.cat

Escola_de_musica

Les escoles de música es financen a través de les aportacions dels ajuntaments, els pares i mares dels alumnes i una subvenció de la Generalitat de Catalunya. Enguany, la Generalitat ha reduït de forma unilateral la subvenció que aportava per alumne de 600 euros a 460, un 23%. L'Ajuntament del Papiol, que compta amb una Escola de Música i Dansa reconeguda arreu del territori, lamenta profundament aquest fet i presentarà una moció al proper Ple de l'Ajuntament per mostrar el seu desacord.

Albert Vilà, alcalde del Papiol, ha afirmat que "per a nosaltres una Escola de Música i Dansa, que ajuda en la bona educació dels papiolencs, és un servei prioritari pel que hem apostat durant els últims anys i amb molt bons resultats. Queda clar que per la Generalitat no ho és. Ara, l'esforç econòmic serà superior i l'haurem d'assumir tant els pares i mares com l'Ajuntament".

Montse Faura, Directora de l'Escola Municipal de Música i Dansa del Papiol i presidenta de l'Associació Catalana d'Escoles de Música (ACEM) ha explicat que aquesta mesura afectarà als 111 municipis als quals representa, amb més de 55.000 alumnes de música escolaritzats. L'ACEM ha demanat a la Conselleria d'Educació una planificació clara del finançament que rebran les escoles els anys vinents, en ares a garantir la seva continuïtat i qualitat.

Podeu veure un vídeo de la noticia elaborada per TV3 on s'explica aquesta situació i on surt l'Escola Municipal de Música i Dansa del Papiol a:

http://www.tv3.cat/videos/3693450/Mal-temps-per-a-les-escoles-de-musica