El Papiol, divendres 7 d'octubre de 2011. Font: www.elpapiol.cat

casalavisicentredia

Aquest inici de curs, l’Ajuntament ha canviat la caldera antiga del Casal de Gent Gran Alexandre Figueras i del Centre de Dia Josep Tarradellas per una de nova amb dos mòduls, un de fred i un de calor. L’antiga caldera ja era obsoleta i necessitava un gran esforç de manteniment a causa del seu alt nombre d’avaries.

Aquesta nova caldera garanteix que es pugui fer vida d’una manera confortable faci el temps que faci i millorarà la qualitat de vida dels avis i àvies del poble que utilitzen el Casal de Gent Gran i dels que fan estança al Centre de Dia.

La inversió total per a la compra de la nova caldera ha estat de 57.800 €, 12.700 € dels quals han estat subvencionats per l’ICAEN (Institut Català de l’Energia).

La caldera està dissenyada amb dos mòduls, un de calor i un altre de fred. El mòdul per al fred és una refredadora d'alta efiiència elèctrica Lennox- Ecolean 110 i el de calor es produeix amb caldera de condensació Aldingas 100.

Aquesta nova caldera permet disminuir en 55 kw la potència instal·lada en tota la climatització de l'edifici, cosa que comporta un estalvi energètic de 111.885,00 Kwh/any i una disminució de 17.658 Kg de CO2 a l'atmosfera.