El Papiol, dijous 17 de novembre de 2011. Font: www.elpapiol.cat

setmanaeuropea

Amb motiu de la Setmana Europea de Prevenció de Residus, del 19 al 27 de novembre, l'Ajuntament del Papiol ha organitzat diferents activitats per donar suport a aquesta iniciativa europea que vol difondre la necessitat de prevenir la generació de residus i evidenciar el seu impacte en el medi ambient. 

La Setmana Europea de Prevenció de Residus neix per determinar que la prevenció és prioritària en la jerarquia de la gestió de residus per disminuir-ne la generació. És un esdeveniment clau a escala europea per difondre el concepte de la prevenció de residus i evidenciar el seu impacte en el medi ambient i en la lluita pel canvi climàtic.

Al llarg de la Setmana es realitzaran accions descentralitzades a tot Europa organitzades per diversos actors -administracions públiques, xarxes associatives, escoles, universitats, empreses, ONG, etc.- i dirigides a diversos tipus d'audiència -públic general, treballadors, estudiants, etc.

Divendres 25 de novembre. Primer Mercat d'Intercanvi del Papiol

Els mercats d'intercanvi són un espai cívic on es poden intercanviar objectes encara útils que oferim per si poden fer servei a altres persones i evitem, així, que esdevinguin residus.

Intercanviar és fer realitat un comerç sense diners, recuperant una forma oblidada d'economia amb molts avantatges ambientals, econòmics i socials.

Qui vulgui participar només ha de venir el divendres 25 de novembre a les 16.30 h al pati de l'escola i portar objectes en bon estat que ja no li siguin necessaris.

Podeu demanar una taula per exposar els objectes que heu portat (jocs, llibres, música, material informàtic, roba i complements, etc.) i intercanviar-los amb qui hi estigui interessat. 

Premis de la Deixalleria

La mateixa tarda del 25 de novembre, de 16.30 h a 18.30 h, es lliuraran els premis als millors usuaris de la Deixalleria i els més petits trobaran tallers de reutilització a la seva mida: els ensenyarem a fer nassos de pallassos i moneders amb productes reutilitzats.