El Papiol, dilluns 30 de desembre de 2013.

Junts pel Papiol - Carta al Poble 17 - Desembre 2013 - LogoClicant sobre la imatge teniu disponible la Carta al Poble número 17, publicada per Junts pel Papiol.

El proper mes de gener de 2014 Junts pel Papiol celebrarà unes eleccions primàries per escollir el cap de llista del nostre grup per a les properes eleccions municipals. Després de la confiança que ens ha fet el poble al llarg de tots aquests anys, creiem que hem de retornar-li la mateixa confiança i volem que també sigui el poble qui ens ajudi a decidir la persona que ha d'encapçalar el futur del nostre projecte per seguir fent del Papiol un poble millor.

A la Carta al Poble número 17 trobareu més informació sobre aquest procés de primàries.

El Papiol, dimecres 18 de desembre de 2013.

De bat a bat 63

Ja hem passat dos anys de les últimes eleccions municipals i tot i governar sense majoria absoluta, ja hem aconseguit assolir la major part del nostre programa. Seguirem treballant amb força fins l'últim dia del mandat, però també estem preparant ja el que ens agradaria que passés al Papiol en un futur.

Hem decidit començar a preparar el nostre programa per al futur del Papiol. Creiem que l'equip de Junts i la gent que setmana rere setmana col·labora per fer millor el Papiol són la clau del nostre partit polític; també entenem, però, que el seu lideratge és important. Per aquesta raó hem pensat a convocar unes eleccions primàries per escollir el que serà el cap de llista de Junts a les properes eleccions... Es proposaran dos candidats que seran escollits en un procés de primàries obertes al poble.
Bon any i bon Nadal.

El Papiol, dissabte 14 de desembre de 2013. Font: www.elpapiol.cat

manifestajuntamentEls treballadors i treballadores de l'Ajuntament del Papiol encapçalats per l'alcalde, Albert Vilà, i el regidor del PSC a la Coorporació Municipal, Salvador Auberni, s'han manifestat aquest dijous en contra de l'aprovació per part del Senat i del Congrés de l'Estat de la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local.

De la mateixa manera que a molts ajuntaments de Catalunya, els treballadors i treballadores públics s'han concentrat a les dotze del migdia davant la Casa de la Vila per mostrar el rebuig a aquesta llei que, en paraules de l'alcalde, 'menysté a l'administració més propera al ciutadà i allunya els governs del poble, atacant directament amb voluntat recentralitzadora l'administració que millor entén els problemes diaris i les il·lusions de la gent'.

Llegeix més...

El Papiol, divendres 13 de desembre de 2013. Font: www.elpapiol.cat

ajuntamentescut

El Ple de l'Ajuntament del Papiol ha aprovat de forma inicial els Pressupostos pel proper any 2014. El pressupost ha comptat amb els vots a favor dels regidors i regidores de Junts pel Papiol, Convergència i Unió i Esquerra Republicana de Catalunya. El Partit Socialista de Catalunya s'ha abstingut.

El pressupost aprovat, en sessió celebrada aquest 5 de desembre, és de 5.107.740,00 € i s'ha treballant conjuntament en diferents trobades que han reunit els regidors de Junts pel Papiol, al govern, amb la resta de partits del ple, CiU, PSC i ERC.

Llegeix més...

El Papiol, dijous 5 de desembre de 2013. Font: www.elpapiol.cat

recollida oli

A partir del proper dimarts 10 de desembre, l'Ajuntament del Papiol instal·larà al poble diferents contenidors per a la recollida d'olis vegetals domèstics residuals. Una nova oportunitat per a col·laborar en el medi ambient i, també, amb l'ajuda social al mateix Papiol. La instal·lació d'aquests contenidors anirà acompañada del repartiment d'un díptic informatiu a totes les cases del poble.

L'Ajuntament del Papiol aposta per la separació de residus, en aquest cas dels olis vegetals domèstics, ja que d'aquesta manera es protegeix millor el nostre medi ambient. Entre d'altres, al no abocar l'oli a l'aigüera es contaminen menys les aigues i s'eviten danys a les depuradores. a més a més, la recollida d'aquest oli fomenta el seu ús com a combustible biodièsel.

Llegeix més...

El Papiol, dilluns 18 de novembre de 2013. Font: www.elpapiol.cat

premisdeixalleria2013

Aquest cap de setmana ha tingut lloc el lliurament dels premis als millors usuaris de la Deixalleria Municipal del Papiol. La regidora de l'Àrea de Sanitat i Medi Ambient, Olga Meca, ha entregat una diploma i una capsa de productes ecològics frescos als premiats, alhora que ha agraït la seva implicació en ajudar a fer un Papiol més responsable en la conservació del nostre medi ambient. A causa de la pluja, que també ha obligat a cancelar el Mercat del Trasto del poble, l'acte ha canviat el seu emplaçament i s'ha desenvolupat finalment a la sala d'actes de la Biblioteca Municipal Valentí Almirall.

Llegeix més...

El Papiol, dijous 14 de novembre de 2013. Font: www.elpapiol.cat

setmanaprevencio

El Papiol s'ha adherit, novament, a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus (16 al 24 de novembre), una iniciativa que té com a objectiu sensibilitzar sobre la importància de la prevenció de residus als ciutadans. Dins d'aquesta setmana, el dissabte 16 de novembre se celebra el dia temàtic de la reutilització. L'Ajuntament del Papiol és un ferm defensor de les polítiques que impulsen la idea que el millor residu és aquell que no es genera.

Llegeix més...

El Papiol, dijous 7 de novembre de 2013. Font: www.elpapiol.cat

alcalde papiol

L'Informatiu de TVE-Catalunya s'ha fet ressò de la mesura pionera sobre la plusvàlua que va impulsar l'Ajuntament del Papiol. Ara, diversos ajuntaments catalans s'hi estan sumant i el fet que els desnonaments tornin a ser noticia ha posat el nostre poble, el primer de Catalunya que va adoptar aquesta mesura, d'actualitat. TVE-Catalunya va entrevistar l'alcalde del Papiol i va emetre un tall on Albert Vilà afirmava el següent: "Una plusvàlua és en el fons un increment del valor del terreny, per tant és absurd que una persona que no té cap increment, sinó a l'inrevés, que li prenen allò pel que ella ha apostat, hagi de pagar. El que vam fer va era de justícia".

Podeu veure la noticia seguint aquest link (9.36m)
L’Informatiu de TVE es fa ressò de la mesura pionera sobre la plusvàlua

El Papiol, dijous 3 d'octubre de 2013. Font: www.elpapiol.cat

El projecte d'horts municipals avança

L'Ajuntament va iniciar abans de l'estiu el projecte per convertir l'antiga vinya de Cal Pepus en horts municipals. El terrenys s'estan condicionant amb la desbrossada de les males herbes, l'arrencada de soques, l'adequació de les feixes i el tancament perimetral del terreny, entre d'altres actuacions. L'objectiu és donar possibilitats als papiolencs de conrear les seves pròpies parcel·les en uns terrenys municipals que fins ara es trobaven en desús.

L'Ajuntament va crear un equip de treball multidisciplinar format pels tècnics de Medi Ambient, Urbanisme, Serveis Socials i Secretaria del mateix Ajuntament del Papiol per dissenyar la implementació d'aquests horts municipals, un projecte demandat per la població amb què l'Ajuntament se sent molt còmode, ja que segueix la línia duta durant els últims anys d'afavorir i potenciar tots aquells projectes que ajudin a millorar l'entorn natural del poble i a preservar el medi ambient.

Llegeix més...

El Papiol, dijous 3 d'octubre de 2013. Font: www.elpapiol.cat

Resultats de l'Enquesta de Mobilitat Interurbana

L'Agrupació de Municipis amb Transport Urbà (AMTU) ha presentat els resultats de l'Enquesta de Mobilitat Interurbana que es va dur a terme durant els mesos de maig i juny de 2013. Aquesta enquesta, que es realitza cada dos anys, té l'objectiu de conèixer a fons la mobilitat interurbana dels ciutadans de la 2a Corona Metropolitana (CM), i com a conseqüència, poder articular una política de mobilitat i foment del transport públic adient a les necessitats i mancances detectades.

Entre les principals novetats detectades en els resultats de l'enquesta hi trobem una disminució de desplaçaments interurbans en dia feiner per motius ocupacionals, sobretot a la 1a CM, mentre que augmenten els desplaçament personals. Les dades permeten veure un increment percentual en la utilització del transport públic versus el privat ens els desplaçaments interurbans. El nombre de desplaçaments per persona i dia feiner disminueix per primer cop, passant de 2,34 (2009 i 2011) a 2,14. Aquests resultats s'atribueixen a la crisi econòmica i a l'augment de l'atur.

Llegeix més...

El Papiol, dimecres 12 de juny de 2013. Font: www.elpapiol.cat

horts

El passat 31 de maig, en el marc de la Festa de la Cirera, l'Ajuntament va presentar en una xerrada de la regidora de Medi Ambient, Olga Meca, el projecte d'Horts Urbans del Papiol. Un projecte que destaca per la seva voluntat de ser participatiu i comptar, des de el seu inici, amb la col·laboració dels papiolencs.

Per una banda, dins el projecte que espera posar en marxa els Horts Urbans a finals de 2013, s'ha creat una comissió de participació on ja s'hi han apuntat 10 voluntaris. Per alta banda, també s'ha previst un espai virtual (en preparació) on tothom que ho desitgi pugui fer aportacions i suggeriments. Els papiolencs que vulguin col·laborar en aquesta comissió de participació poden informar-se a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà.

Llegeix més...

El Papiol, dimecres 12 de juny de 2013. Font: www.elpapiol.cat

alcaldes2

Els alcaldes dels municipis del Baix Llobregat han firmat aquest 5 de juny una declaració conjunta en què defensen el manteniment de la unitat d'aquest territori i reivindiquen que en el procés de negociació obert es consulti a la comarca. A la declaració, els alcaldes es manifesten a favor que es mantingui la integritat territorial de la comarca davant dels projectes de reforma que promouen els governs de la Generalitat i de l'Estat.

Els alcaldes recorden que des de fa dècades els municipis han treballat per la consolidació d'una identitat comarcal amb el suport del Consell Comarcal, que exerceix per llei competències que li delega el Govern català i demanen que no existeixi una duplicitat de competències. Alhora, argumenten que cal aclarir la gestió de serveis que es presten en un àrea en què intervenen el Consell Comarcal, l'Àrea Metropolitana de Barcelona, la Generalitat i la Diputació. Demanen la garantia absoluta de la prestació dels serveis d'atenció a les persones i de promoció econòmica, social i territorial del Baix Llobregat, serveis per exemple com la prestació de beques de menjador escolar, el transport adaptat, els serveis d'informació i atenció a les dones o la gestió del Parc Agrari.

Llegeix més...

El Papiol, dimecres 12 de juny de 2013. Font: www.elpapiol.cat

vistapapiol

En el passat Ple municipal de l'Ajuntament del Papiol es va donar compte de la liquidació del pressupost del municipi de 2012, un exercici que, en paraules de l'alcalde, Albert Vilà, 'demostra el rigor i la transparència d'uns comptes que sempre s'articulen en benefici de tots i totes els papiolencs'.

L'any 2012 es va estimar un pressupost de 5.204.426 euros: l'Ajuntament va disposar de 1.288 euros per habitant per poder oferir els diferents serveis municipals de què s'encarrega i fomentar i potenciar les diferents polítiques per les quals treballa. El pressupost permet establir prioritats i permet fixar objectius. Tenint en compte que es tracta d'una previsió, però, sempre hi ha un marge per a imprevistos.

Llegeix més...

El Papiol, dilluns 20 de maig de 2013.

Junts pel Papiol - Carta al Poble 16 - Maig 2013 - LogoClicant sobre la imatge teniu disponible la Carta al Poble número 16, publicada per Junts pel Papiol aquesta setmana.

Pot semblar que ja hem parlat suficient de tot el procés que va engegar l’equip de govern de l’Ajuntament del Papiol quan va proposar canviar el sistema de recollida de residus del poble, del Residu Mínim al Porta a Porta, però la història d’aquesta implementació (que finalment no ha reeixit), ha estat plena de contradiccions i males arts que cal posar sobre la taula. 

A la Carta al Poble número 16 fem un repàs a totes les mentides que han intoxicat el procés de canvi de la recollida de residus al Papiol.

Creiem que per millorar la manera de fer política al poble s’ha d’explicar amb tots els ets i uts un procés en què s’ha tornat a demostrar que alguns posen els interessos personals per davant els de tot el poble i no els tremola el pols a l’hora de servir-se de mentides per aconseguir els seus objectius partidistes, molt més centrats en unes futures eleccions que en el bé comú. Cal tornar a fer un sèrie d’aclariments (sobre frases que hem sentit dir aquests últims mesos) del tot necessaris.

El Papiol, dimarts 14 de maig de 2013. Font: www.elpapiol.cat

baixada

L'Ajuntament comença la setmana entrant l’última fase de l’actuació a la plaça Gaudí - Baixada de Ca n'Esteve: es plantarà l’arbrat (amb xiprers, parra verge i arbustiu), s’acabarà d’arranjar la plaça i s’iniciarà la col·locació del nou enllumenat.

Aquesta actuació és fruit de la negociació entre l’Ajuntament i els propietaris de Can Tintoré, la casa situada a la plaça Gaudí del poble, que es va enderrocar aquest passat Nadal. Amb l'enderroc d'aquesta casa, que es trobava en mal estat de conservació, s'aconsegueix alliberar un espai que, ja en el Catàleg aprovat el passat 2008, s'especificava que havia de comptar amb més terreny per als vianants. Alhora, es contribueix a millorar els accessos en direcció a la Biblioteca Municipal del Papiol Valentí Almirall.

El Papiol, dimecres 8 de maig de 2013. Font: www.elpapiol.cat

canamigonet

L’Ajuntament del Papiol i el Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola han treballat en un projecte per arranjar el camí de Ca n'Amigonet, una de les portes d’entrada del nostre poble al Parc Natural de Collserola, i transformar-lo en un espai millor condicionat per fer-hi passejades, pícnics, gaudir de la natura i fer-hi esport. El pressupost d'aquesta actuació és de 35.883 €, i anirà a càrrec del Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola. El termini d'execució de les obres serà de quatre mesos a partir de la data de l'inici de les actuacions, que començaran aquest trimestre.

Llegeix més...

El Papiol, dimarts 7 de maig de 2013. Font: www.elpapiol.cat

vistapapiol

La Generalitat de Catalunya treballa per declarar la zona ubicada al voltant del cementiri de Roques Blanques del Papiol com la primera Zona d’Especial Protecció Acústica (ZEPQA) de Catalunya, una nova categoria que vol preservar diferents zones del país que són potencialment generadores de soroll.

L’àrea escollida ja disposa d’una bona qualitat acústica, però a través de diferents mesures que estan treballant entre la Generalitat i l’Ajuntament del poble, es vol convertir en una zona de mínim impacte acústic. La figura jurídica de declaració de zones de protecció de la contaminació acústica no s’havia utilitzat fins ara tot i haver estat aprovada fa deu anys.

El Papiol, dimarts 7 de maig de 2013. Font: www.elpapiol.cat

alcaldeagbar

L’Ajuntament del Papiol i Aigües de Barcelona han ampliat el conveni per ajudar les famílies en risc d’exclusió del Papiol bonificant el cost del servei i del consum d’aigua. La signatura del Protocol d'Intencions per a una Aplicació Eficient del Fons de Solidaritat permetrà que famílies amb pocs recursos i dificultats econòmiques del nostre poble puguin beneficiar-se d'aquests ajuts. Les famílies que es trobin en aquesta situació difícil i vulguin acollir-se a aquestes bonificacions s’han d’adreçar a Serveis Socials de l’Ajuntament, on els facilitaran la informació necessària.

Llegeix més...

El Papiol, dilluns 6 de maig de 2013. Font: www.elpapiol.cat

elparc

La vorera de l’avinguda de la Generalitat a l’alçada del Parc del Centre ja està estabilitzada, gràcies a les obres que s’han realitzat en aquest punt del nostre poble al llarg dels darrers mesos. El projecte d’estabilització que tenia per objectiu col·locar uns ancoratges per ajudar a què els moviments de terra propis de la nostra població no afectin la zona, ha conclòs amb èxit. Ara, només cal esperar a què les obres s’assentin sobre el subsòl per tornar a asfaltar l’avinguda de la Generalitat i deixar arranjada definitivament la via i la zona de vianants.

La solució tècnica que s’ha adoptat a l’hora d’afrontar els moviments de terra és descrita pels tècnics com de “permeable i d’alta contenció”, ja que permet ampliar la contenció en el futur, si calgués, i alhora augmentar el drenatge del terreny. Per al sosteniment dels talussos s’han construït uns ancoratges que s’han col·locat al voltant del Parc del Centre amb una grua de més de 100 tones i una perforadora hidràulica.

Llegeix més...

El Papiol, dilluns 6 de maig de 2013. Font: www.elpapiol.cat

horts

L’ Ajuntament ha iniciat el projecte per convertir l’antiga vinya de Cal Pepus en horts urbans municipals. L’objectiu és donar possibilitats als papiolencs de conrear les seves pròpies parcel·les en uns terrenys municipals que actualment es troben en desús. Les primeres estimacions permeten albirar un nombre aproximat de 50 parcel·les, algunes de les quals, un nombre encara per determinar, es reservarien per a famílies amb pocs recursos econòmics.

L’ Ajuntament ha creat un equip de treball multidisciplinar format pels tècnics de Medi Ambient, Urbanisme, Serveis Socials i Secretaria del mateix Ajuntament del Papiol per dissenyar la implementació d’aquests horts urbans municipals, un projecte demandat per la població amb què l'Ajuntament se sent molt còmode, ja que segueix la línia duta durant els últims anys d’afavorir i potenciar tots aquells projectes que ajudin a millorar l’entorn natural del poble i a preservar el medi ambient.

Llegeix més...

El Papiol, divendres 3 de maig de 2013. Font: www.elpapiol.cat

voluntaris 2013

Dimecres 10 d’abril es va donar el tret de sortida a la 5a edició del Voluntariat per la llengua al Papiol, un programa que vol fomentar l’ús social de la llengua a tot el territori català.
Enguany, s’han constituït 12 parelles lingüístiques, gairebé el doble que l’any passat. Un total de 23 participants comencen a trobar-se aquest abril i ho faran fins al juliol, moment en què es clourà aquesta edició.

Mitjançant les parelles lingüístiques, les persones que estan aprenent català poden conversar i practicar-lo, amb l’objectiu que agafin seguretat i el puguin utilitzar en qualsevol àmbit; a més, poden conèixer de la mà del voluntari la cultura, els costums i les tradicions catalanes. Els voluntaris, per la seva banda, comparteixen converses i cultures amb els aprenents i, per tant, l’enriquiment és mutu. El fet que voluntaris i aprenents repeteixin l’experiència és una mostra de l’èxit del programa.

Llegeix més...

El Papiol, dimecres 6 de març de 2013. Font: www.elpapiol.cat

El Bus de l'Estació s'acosta als 100.000 passatger durant el 2012

Aquest passat 2012, el Bus de l'Estació del Papiol ha arribat als 92.000 viatgers, ha fet més de 21.000 viatges i ha recorregut 73.000 quilòmetres voltant pel poble i transportant els veïns i veïnes de l'estació i el Trull al centre de la nostra vila.

Les dades de control i seguiment del servei urbà de transport del nostre Papiol, ens indiquen que prop d'un 10% del total de viatges els fan persones que utilitzen la Targeta per a la gent gran i que encara hi ha prop d'un 8% d'usuaris que paguen l'import total del viatge al conductor, malgrat l'Ajuntament ofereix a tots els usuaris un paquet de 10 viatges a meitat de preu.

Llegeix més...

El Papiol, divendres 1 de març de 2013. Font: www.elpapiol.cat

L'Ajuntament posa en marxa un servei que ajuda els Papiolencs a compartir cotxe

L'Ajuntament del Papiol ha posat en marxa un servei per a tots els papiolencs i papiolenques que facilita el contacte entre els mateixos ciutadans que estan interessats a compartir el vehicle privat a l'hora de fer un viatge. Aquest servei és gratuït i respon a la voluntat de l'Ajuntament del Papiol de seguir enfortint les polítiques i serveis que ajuden a preservar el nostre entorn i el medi ambient, alhora que promou l'estalvi en el cost dels desplaçaments habituals que fan els habitants del poble.

El projecte COMPARTIR COTXE neix de la voluntat de l'Ajuntament del Papiol per fomentar entre la població un ús més racional del cotxe. El servei consisteix a facilitar la trobada de persones que estan interessades a compartir el vehicle privat a l'hora de fer un viatge.

Llegeix més...

El Papiol, dimecres 27 de febrer de 2013. Font: www.elpapiol.cat

L'Ajuntament fracciona en quatre rebuts el cobrament de l'impost de Béns Inmobles del 2013

L'Ajuntament del Papiol ha decidit fraccionar en quatre rebuts el cobrament de l'Impost de béns immobles que actualment es realitzava en dues fraccions. La situació derivada de la crisi econòmica, que ha col·locat moltes famílies catalanes en un marc de dificultats de liquidesa, ha impulsat aquest canvi, que té per objectiu facilitar a les famílies i empreses el compliment de les seves obligacions tributàries.

El cobrament de l'IBI per a aquest 2013, doncs, es farà en quatre fraccions coincidint amb el primer dia hàbil dels mesos de maig, juliol, octubre i desembre.

El Papiol, divendres 22 de febrer de 2013. Font: www.elpapiol.cat

Escut de l'Ajuntament del Papiol

L'Equip de govern de l'Ajuntament del Papiol informa en aquest comunicat a la població, que també es repartirà per totes les cases del poble, la decisió d'ajornar la implementació del nou model de residus Porta a Porta. Podeu llegir el comunicat a continuació.

UN PAS ENRERE PER AL PORTA A PORTA AL PAPIOL

L’Ajuntament ajorna la implementació del nou sistema de recollida selectiva de residus

L’Ajuntament del Papiol va decidir canviar el sistema de recollida de residus del poble durant la primavera d’aquest 2013 i passar del model de Residu Mínim dels últims anys al model del Porta a Porta, un sistema que podia millorar exponencialment la nostra contribució al nostre entorn i al medi ambient.

Per implantar aquest nou model, l’Ajuntament, liderat per l’equip de govern de Junts pel Papiol, va trobar el consens del grup de Convergència i Unió, que va donar-hi suport al Ple municipal del passat 29 de novembre, amb dos vots a favor, una abstenció (i una absència). La posada en marxa d’aquest canvi havia de posicionar el Papiol entre els municipis capdavanters en matèria de reciclatge.

Llegeix més...