El Papiol, divendres 3 de maig de 2013. Font: www.elpapiol.cat

voluntaris 2013

Dimecres 10 d’abril es va donar el tret de sortida a la 5a edició del Voluntariat per la llengua al Papiol, un programa que vol fomentar l’ús social de la llengua a tot el territori català.
Enguany, s’han constituït 12 parelles lingüístiques, gairebé el doble que l’any passat. Un total de 23 participants comencen a trobar-se aquest abril i ho faran fins al juliol, moment en què es clourà aquesta edició.

Mitjançant les parelles lingüístiques, les persones que estan aprenent català poden conversar i practicar-lo, amb l’objectiu que agafin seguretat i el puguin utilitzar en qualsevol àmbit; a més, poden conèixer de la mà del voluntari la cultura, els costums i les tradicions catalanes. Els voluntaris, per la seva banda, comparteixen converses i cultures amb els aprenents i, per tant, l’enriquiment és mutu. El fet que voluntaris i aprenents repeteixin l’experiència és una mostra de l’èxit del programa.

El programa Voluntariat per la llengua al Papiol també compta amb la col·laboració de 18 establiments comercials, que asseguren l’atenció a la clientela en català. Així, els aprenents poden llançar-se a parlar-lo, encara que ho facin amb dificultats.

L’acte, que es va fer a la sala d’actes de la Biblioteca Municipal del Papiol Valentí Almirall, va comptar amb l’assistència de la regidora d’Educació, Marta Gimeno, qui va agrair la participació dels aprenents i els voluntaris, sense els quals no seria possible endegar una iniciativa com aquesta.

La 5a edició del Voluntariat per la llengua es tancarà a final de juliol, en el marc de la Festa Major del Papiol, juntament amb la Quarta Trobada Gastronòmica, en què alumnes, voluntaris i aprenents comparteixen un menjar del seu lloc d’origen.