El Papiol, dimecres 12 de juny de 2013. Font: www.elpapiol.cat

alcaldes2

Els alcaldes dels municipis del Baix Llobregat han firmat aquest 5 de juny una declaració conjunta en què defensen el manteniment de la unitat d'aquest territori i reivindiquen que en el procés de negociació obert es consulti a la comarca. A la declaració, els alcaldes es manifesten a favor que es mantingui la integritat territorial de la comarca davant dels projectes de reforma que promouen els governs de la Generalitat i de l'Estat.

Els alcaldes recorden que des de fa dècades els municipis han treballat per la consolidació d'una identitat comarcal amb el suport del Consell Comarcal, que exerceix per llei competències que li delega el Govern català i demanen que no existeixi una duplicitat de competències. Alhora, argumenten que cal aclarir la gestió de serveis que es presten en un àrea en què intervenen el Consell Comarcal, l'Àrea Metropolitana de Barcelona, la Generalitat i la Diputació. Demanen la garantia absoluta de la prestació dels serveis d'atenció a les persones i de promoció econòmica, social i territorial del Baix Llobregat, serveis per exemple com la prestació de beques de menjador escolar, el transport adaptat, els serveis d'informació i atenció a les dones o la gestió del Parc Agrari.

Paraules de l'alcalde del Papiol

L'alcalde del Papiol, Albert Vilà, que s'ha mostrat a favor de la declaració, ha expressat la necessitat que els municipis petits puguin dir-hi la seva i ha trobat a faltar una defensa explícita de la importància dels pobles amb menys població de la comarca. Alhora, l'alcalde també ha expressat que era un bon moment per donar suport a tot el moviment a favor del 'dret a decidir', i que s'havia perdut una oportunitat de posicionar-se amb el sentir de la majoria de la societat.