Us desitgem unes bones festes

i que el proper any sigui un nou inici

ple de felicitat i bons moments per a tots!!!

Bon any 2015!!!

Nadala2014m

El Papiol, dilluns 22 de desembre de 2014.

Junts pel Papiol - Carta al Poble 23 - Desembre 2014 - Logo

Tot allò que volem pel Papiol. Nova edició de les taules participatives de Junts.

El passat mes d'octubre vam organitzar una nova edició de les taules participatives de Junts pel Papiol. En aquesta reunió de treball, enriquidora i il·lusionant, una seixantena de papiolenques i papiolencs van aportar la seva opinió sobre com creuen que ha de millorar el nostre poble. Junts pel Papiol tindrà en compte aquestes aportacions de cara a elaborar el nou programa per al període 2015-19, que anirem aprofundint i explicant durant els pròxims mesos. Aquest programa serà presentat públicament durant la campanya electoral del mes de maig i es durà a la pràctica si Junts torna a guanyar la confiança del poble.

És gratificant comprovar com quan es compta amb la gent per elaborar les grans estratègies pel nostre poble, quan molts papiolencs i papiolenques participen activament per a imaginar el futur del Papiol i ho fan de forma realista, però sense perdre la força de somiar, els resultats arriben. Això ho sabem. Perquè ho hem fet d'aquesta manera, contínuament, elecció rere elecció.

Llegeix més...

El Papiol, divendres 7 de novembre de 2014.

Les institucions, associacions i organitzacions que constituïm el Pacte Nacional pel Dret a Decidir fem una crida a tots els ciutadans i ciutadanes de Catalunya a participar el 9 de novembre per tal d'afirmar la nostra convicció personal de responsabilitat del futur polític del nostre país.

Hi som cridats a participar tots i totes, sigui quina sigui l'opinió política de cadascú.

La ciutadania de Catalunya vol participar amb civisme i respecte a la seva pluralitat i alhora vol afirmar els nostres drets democràtics fonamentals i l'enfortiment de la cohesió de la nostra societat.

Donem suport al procés de participació del 9 de novembre en defensa de la nostra llibertat en exercir-la democràticament i agraïm i encoratgem els voluntaris i voluntàries que la fan possible.

Tots els participants en el Pacte Nacional pel Dret a Decidir podran unir-se a la denúncia formulada per càrrecs electes del nostre país a institucions internacionals contra l'Estat espanyol perquè vulnera el dret del poble català a decidir el seu futur polític, prohibint-li qualsevol sistema de consulta reconegut internacionalment.

Promourem la divulgació d'aquest document a través de les associacions que s'han adherit al Pacte Nacional.

PNDD

El Papiol, dimarts 4 de novembre de 2014.

Vanguardia 29102014m

Us deixem un article per reflexionar sobre l'ús de les xarxes socials. Aquest va ser publicat el passat dimecres 29 d'octubre, a La Vanguardia, per l'escriptor català Oriol Pi De Cabanyes.

Les xarxes socials van plenes de rumors, siguin o no contrastats amb la veritat. Un anònim llança malintencionadament una falsedat i el verí ja corre com la pólvora. Convertits en pastura morbosa, els rumors s'escampen. La rèplica, si es produeix, arriba sempre tard. Abans el rumor era un fenomen de proximitat: quedava circumscrit al veïnatge. Ara la seva difusió és instantània i disposa de potents altaveus.

Llegeix més...

El Papiol, divendres 31 d'octubre de 2014.

El passat divendres, tots els membres del Pacte Nacional pel Dret a Decidir ens vam comprometre a treballar de manera unitària per tal que el proper 9 de novembre sigui una jornada de gran mobilització democràtica. Volem, i així ho vam manifestar, que el vot que emetrem, així com altres formes de mobilització, reforcin el sentit participatiu dels ciutadans en aquest procés.

Perquè això sigui una realitat necessitem que el 9N hi hagi una gran participació. Necessitem que un percentatge molt alt de ciutadans i ciutadanes de Catalunya vagin a votar el proper 9 de novembre.

Participa-hi!

Cartell9Nm

 

El Papiol, dimecres 29 d'octubre de 2014.

Junts pel Papiol - Carta al Poble 22 - Octubre 2014 - Logo

Una conversa sobre la il·lusió per seguir millorant el Papiol. Amb l'alcalde, Albert Vilà, i el candidat a l'alcaldia Òscar Alujas.

El maig de 2015 tindran lloc unes noves eleccions municipals al Papiol. Junts pel Papiol presentarà un nou candidat, l'actual tinent d'alcalde Òscar Alujas, que va ser proclamat com a cap de llista del partit després de guanyar les primàries obertes a tot el poble. En aquesta conversa amb l'alcalde, Albert Vilà, els dos membres de Junts parlen del passat, el present i el futur del Papiol, i de la il·lusió per seguir millorant-lo.

Clicant sobre la imatge teniu disponible la Carta al Poble número 22, publicada per Junts pel Papiol. En ella hi trobareu la conversa sencera.

El Papiol, dijous 7 d'agost de 2014.

Logo Junts

Una de les pitjors maneres de fer política és intentar erosionar a un govern mitjançant l'estratègia de la confusió: davant de temes políticament sensibles, temes que la major part de la ciutadania no n'entén per la quantitat d'elements tècnics que els acompanyen, el partit polític aprofita aquest desconeixement per escampar mitges veritats i mentides sense cap mena d'escrúpol. CiU ha apostat des de fa temps per aquest mètode. Bàsicament perquè quan es parla dels temes en propietat no se'n surt. Deu creure que d'aquesta manera guanyarà més vots. Nosaltres creiem que donen un mal exemple que afecta la política en general i sobretot al poble, a qui d'aquesta manera, intentant confondre, el que es fa és faltar-li al respecte.

Aquesta setmana, novament, ens trobem amb un escrit de CiU a la seva pàgina web que vol confondre la ciutadania. Un escrit basat en les preguntes que va fer, des del públic, el Sr. Jordi Medina, que es va identificar com l'advocat de CiU, sobre la situació del Bar Públic.

Llegeix més...

El Papiol, divendres 13 de juny de 2014.

Junts pel Papiol - Carta al Poble 21 - Maig 2014 - Logo

Després de tres anys a govern, encarem la recta final del nostre mandat amb molta il·lusió.
Horts municipals, obres transformadores i els primers brots d'una millora econòmica s'uneixen a una feina de l'equip de govern realitzada amb molt de rigor i amb la màxima eficiència.

Aquesta primavera els horts municipals han començat a donar els seus primers fruits, gràcies al treball dels més de 31 papiolenques i papiolencs, molts d'ells juntament amb les seves famílies, que han començat a conrear la terra per a plantar les seves pròpies hortalisses. Felicitem la posada en marxa d'aquest equipament municipal com un model de participació ciutadana i de compliment del nostre programa de govern.

Llegeix més...

El Papiol, dilluns 24 de març de 2014.

Junts pel Papiol - Carta al Poble 20 - Març 2014 - Logo

L'actual regidor de Territori i Esports, Òscar Alujas, guanya les eleccions primàries, obertes al poble, que ha organitzat Junts pel Papiol per a triar el cap de llista per a les pròximes eleccions municipals de 2015.

El cap de setmana del passat 8 i 9 de febrer els papiolencs i papiolenques van poder participar en les primeres eleccions primàries obertes al poble que ha organitzat mai un partit del Papiol. Junts ha volgut fer partícips als papiolencs de l'elecció del candidat del partit a les properes eleccions municipals de 2015. I la resposta ha estat sensacional. Les 307 persones que van venir a votar en aquesta elecció van decidir que l'Òscar Alujas, l'actual regidor de Territori i Esports, serà el nostre proper cap de llista i que l'Olga Meca, actual regidora de Sanitat i Medi Ambient, l'acompanyarà com a número dos.

Llegeix més...

El Papiol, dilluns 24 de març de 2014. Font: www.elpapiol.cat

tots berta

Aquest dijous 20 de març la Biblioteca Municipal del Papiol ha acollit una xerrada informativa relacionada amb la situació de la Pedrera Berta. Una trobada on els diferents grups polítics del Papiol amb representació al Consistori han mostrat una unitat total en contra de la possibilitat que l'antiga pedrera del Papiol s'acabi reblint amb bales d'ecoparc i transformant-se en un abocador.

La xerrada, que ha reunit una vintena de papiolencs, s'ha articulat mitjançant les intervencions dels diferents líders dels partits, que han verbalitzat, cadascun a la seva manera, la necessitat i voluntat d'anar de la mà en la defensa del municipi:

L'alcalde Albert Vilà, per Junts pel Papiol, ha destacat que 'queda molt clar que en aquest tema anem tots a una. No volem bales d'ecoparc i farem tot el que calgui per impedir-ho'.
El regidor Jordi Bou, per CiU, ha destacat que 'és el moment de lluitar plegats pel bé de l'entorn natural, del territori i nostre'.
El regidor Salvador Auberni, per el PSC, ha explicat que ' davant d'una possible agressió exterior el més coherent és actuar units'.
El regidor Joan Borras, per ERC, ha dit que 'en aquest tema hi ha unitat. Ens tindran al costat de l'Ajuntament'.

Si voleu refrescar la informació sobre els últims aconteixements al voltant de la Pedrera Berta seguiu aquest enllaç:
EL PAPIOL DIU “NO” AL REBLIMENT AMB BALES D’ECOPARC A LA PEDRERA BERTA

El Papiol, divendres 14 de març de 2014. Font: www.elpapiol.cat

actic2

La biblioteca del Papiol ja és centre col·laborador i examinador de les proves ACTIC. Des d'aquests moments els papiolencs poden acreditar oficialment a través del títol certificat per la Generalitat de Catalunya els seus coneixements en tecnologies de la informació sense haver de desplaçar-se a altres municipis.

La sigla ACTIC correspon a la denominació "acreditació de competències en tecnologies de la informació i la comunicació".

L'ACTIC és la certificació acreditativa de la competència digital, entesa com la combinació de coneixements, habilitats i actituds en l'àmbit de les tecnologies de la informació i la comunicació que les persones despleguen en situacions reals per assolir objectius determinats amb eficàcia i eficiència.

Llegeix més...

El Papiol, dilluns 10 de març de 2014. Font: www.elpapiol.cat

hortsmunicipals

El passat divendres 7 de març es van inaugurar oficialment els Horts Municipals del Papiol amb la benvinguda als papiolencs adjudicataris de les parcel·les que ja es poden començar a conrear. La regidora de Medi Ambient, Olga Meca, va ser l'encarregada de repartir les claus als nous hortolans a qui l'Ajuntament ha atorgat una llicència d'ús temporal de la parcel·la d'hort.

El mes de febrer es va acabar la fase final d'adequació dels horts amb la instal·lació del sistema de reg (amb aigua a peu de parcel·la), l'acondicionament dels camins interiors dels horts i la col·locació dels mòduls per poder guardar les eines dels hortelans i el mòdul per guardar els serveis comuns.

Trobareu tota la informació relativa al dia a dia dels horts a:

Facebook Horts Municipals del Papiol

El Papiol, divendres 7 de març de 2014.

pedrera berta diari sant cugatEl medi ambient i el present i futur del nostre poble no estan a la venda

Article publicat al Diari de Sant Cugat per l’alcalde del Papiol, Albert Vilà

La lluita per defensar el medi ambient del nostre territori no descansa mai. Les al·legacions que l'Ajuntament del Papiol, conjuntament amb el de Sant Cugat, l’EMD de Valldoreix i el Consell Comarcal del Baix Llobregat han presentat en contra del rebliment de la pedrera Berta amb bales d'ecoparc són un nou pas en un procés que dura ja més de 14 anys.

L’Ajuntament del Papiol, des que governa Junts pel Papiol, sempre ha dit que no; que el medi ambient i el present i futur del nostre poble no estan a la venda. La intenció d’ubicar un abocador a l’antiga pedrera Berta, enclavada en un parc natural com el de Collserola, ja no és propi d’aquests temps.

Llegeix més...

El Papiol, dissabte 15 de febrer de 2014. Font: www.elpapiol.cat

target organica

L'Ajuntament ha començat aquesta setmana una campanya de reforç de la recollida selectiva de la brossa orgànica. Un campanya que vol recordar als papiolencs la mecànica de la separació de la brossa orgànica, transmetre la informació sobre el sistema de recollida al Papiol als nous veïns i veïnes que s'han establert al municipi en els darrers anys, repartir cubellets airejats i bosses compostables a totes les llars del poble, formar a l'OAC de l'Ajuntament per a poder resoldre els dubtes que plantegin els usuaris, a més de fer una visita de reforç als grans generadors del municipi i proporcionar-los cubells i bosses adequades a les seves necessitats.

Els objectius principals d'aquesta campanya són recordar a tota la ciutadania de la importància de participar activament en la separació en origen de la brossa orgànica, així com també recordar la problemàtica ambiental que ocasionen els residus i la importància de gestionar-los correctament per tal de recuperar-ne la màxima quantitat.

Llegeix més...

El Papiol, dilluns 3 de febrer de 2014.

Oscar Olga

El 8 i 9 de febrer el poble decidirà entre l'Olga Meca i l'Òscar Alujas, els nostres dos candidats

Tal com va afirmar el president de Junts pel Papiol, Víctor Pérez, el dia de presentació de les primàries: els dos candidats "tenen molt clars els valors de Junts, pels quals lluitaran plenament, han demostrat la seva experiència i vàlua en tasques de govern municipal, i, per sobre de tot, estimen el seu poble i s'hi deixaran la pell".

Llegeix més...

El Papiol, dimecres 29 de gener de 2014. Font: www.elpapiol.cat

pedrera berta article ara

Després de la conferència del passat divendres 24 on el Papiol, Sant Cugat, Valldoreix i el Consell Comarcal del Baix Llobregat van presentar les més de 40 al·legacions per impedir que la pedrera Berta es converteixi en un abocador metropolità per a bales d’ecoparc, els mitjans de comunicació de la comarca i del país han posat el focus en aquest problema que pot afectar greument el nostre territori.

Podeu seguir alguns dels diferents articles publicats en aquests enllaços:

LA VANGUARDIA
http://www.lavanguardia.com/economia/20140124/54400473057/front-intercomarcal-contra-la-proposta-de-convertir-una-pedrera-en-abocador.html

EL PERIÓDICO
http://www.elperiodico.cat/ca/noticias/barcelona/front-municipal-davant-pla-crear-abocador-collserola-3041831

Llegeix més...

El Papiol, dilluns 27 de gener de 2014. Font: www.elpapiol.cat

pedrera bertaAquest divendres 24 de gener, l'Ajuntament del Papiol, el de Sant Cugat, Valldoreix i el Consell Comarcal del Baix Llobregat han presentat les més de 40 al·legacions per impedir que la pedrera Berta es converteixi en un abocador metropolità per a bales d'ecoparc. L'elevat risc mediambiental a causa de la permeabilitat del terreny i la possibilitat de contaminació dels aqüífers del subsòl en són la principal causa. La petició de convertir la pedrera Berta en un abocador metropolità no compta amb el permís dels propietaris, contravé el planejament urbanístic vigent i posa en risc l'àmbit de protecció del Pla Especial del Parc Natural de Collserola.

Els ajuntaments del Papiol, Sant Cugat, l'EMD de Valldoreix i el Consell Comarcal del Baix Llobregat han mostrat el seu posicionament "totalment contrari a la possibilitat de reblir la pedrera Berta amb bales d'ecoparc per l'alt risc ambiental que pot suposar el projecte". Les tres administracions han presentat més de 40 al·legacions a l'estudi d'impacte mediambiental fet per l'empresa Jaime Franquesa, SA −empresa adquirida per Fomento de Construcciones i Contratas (FCC)− per tal de modificar l'activitat de la mina i restaurar-la amb bales d'ecoparc.

Llegeix més...

El Papiol, divendres 24 de gener de 2014. Font: www.elpapiol.cat

pedrera web

L'Alcalde del Papiol, Albert Vilà, l'alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa, el president de l'EMD Valldoreix, Josep Puig, i responsables del Parc Natural de Collserola, s'han reunit aquest dimecres 15 de gener amb els seus repectius equips de treball per a preparar conjuntament les al·legacions a l'estudi d'impacte ambiental que ha presentat l'empresa Jaime Franquesa S.L. per tal de reblir la Pedrera Berta amb bales d'ecoparc.

El proper 24 de gener els dos ajuntaments i l'entitat municipal descentralitzada, que comparteixen l'àmbit territorial de la pedrera, situada en el paratge del Parc de Collserola, presentaran un conjunt d'al-legacions que tenen com a objectiu impedir que amb el rebliment de bales a la històrica pedrera es malmeti irreparablement l'entorn del nostre territori.

Llegeix més...

El Papiol, dimecres 22 de gener de 2014.


Junts pel Papiol - Carta al Poble 18 - Gener 2014 - LogoClicant sobre la imatge teniu disponible la Carta al Poble número 18, publicada per Junts pel Papiol.

En ella hi trobareu una entrevista amb l'alcalde de Junts pel Papiol, Albert Vilà.

Els propers mesos de gener i febrer de 2014 Junts pel Papiol celebrarà unes eleccions primàries obertes al poble. Un iniciativa que respon a la idea de renovació i transparència que es troba en l'ADN del nostre partit. Albert Vilà, l'actual alcalde i líder de Junts pel Papiol, no tornarà a encapçalar la candidatura del partit i serà un nou alcaldable qui ocuparà el número 1 de la nostra llista per a les properes eleccions municipals de 2015.

 

El Papiol, divendres 2 de gener de 2014.

primariesobertesjunts2015

Escollim el cap de llista per a les properes eleccions municipals

El proper mes de gener de 2014 Junts pel Papiol celebrarà unes eleccions primàries per escollir el cap de llista del nostre grup per a les properes eleccions municipals. Després de la confiança que ens ha fet el poble al llarg de tots aquests anys, creiem que hem de retornar-li la mateixa confiança i volem que també sigui el poble qui ens ajudi a decidir la persona que ha d'encapçalar el futur del nostre projecte per seguir fent del Papiol un poble millor.

Llegeix més...

El Papiol, dijous 2 de gener de 2014. Font: www.elpapiol.cat

2014

2014 es presenta davant tots nosaltres com un any apassionant. Malgrat els obstacles que ens barren el pas, estic convençut que els catalans trobarem la manera d'exercir el nostre dret a decidir i aquest fet, d'una profunditat democràtica universal, ens farà millors com a poble.

Quan veiem com l'Estat Español promou lleis com la de l'avortament, que treu la llibertat aconseguida fa tant temps a les dones de tot el país; o aprova lleis com les de la Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local, que vol acabar amb la força dels nostres municipis... no ens ha de sorprendre que tampoc vulgui que els catalans decidim lliurement el nostre futur. En cada acte que fem, i encara més en l'àmbit polític, es demostra la manera que tenim de veure la societat, d'afrontar els desafiaments que ens imposa el nostre propi temps. I queda clar que no veiem la vida de la mateixa manera.

Llegeix més...