El Papiol, divendres 24 de gener de 2014. Font: www.elpapiol.cat

pedrera web

L'Alcalde del Papiol, Albert Vilà, l'alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa, el president de l'EMD Valldoreix, Josep Puig, i responsables del Parc Natural de Collserola, s'han reunit aquest dimecres 15 de gener amb els seus repectius equips de treball per a preparar conjuntament les al·legacions a l'estudi d'impacte ambiental que ha presentat l'empresa Jaime Franquesa S.L. per tal de reblir la Pedrera Berta amb bales d'ecoparc.

El proper 24 de gener els dos ajuntaments i l'entitat municipal descentralitzada, que comparteixen l'àmbit territorial de la pedrera, situada en el paratge del Parc de Collserola, presentaran un conjunt d'al-legacions que tenen com a objectiu impedir que amb el rebliment de bales a la històrica pedrera es malmeti irreparablement l'entorn del nostre territori.

Albert Vilà ha declarat que 'la lluita per defensar el medi ambient del nostre territori no descansa. Aquest es un nou pas en un procès que dura ja més de 14 anys i no pensem treure el peu de l'accelerador. Sempre hem dit que 'no', que el medi ambient i el present i futur del nostre poble no està en venda'.

L'alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa, ha afegit que "hem estat i serem beligerants per impedir que aquest espai s'ompli amb residus urbans tractats ja que la permeabilitat de sòl posaria en perill els aqüifers de la zona. Hem estat un ajuntament pioner en la defensa del nostre entorn natural com a patrimoni de tots els ciutadans i ciutadanes i no volem que la pedrera, situada al Parc Natural de Collserola, malmeti el nostre entorn i acabi afectant el nostre entorn natural i ambiental".

En la mateixa línia s'ha pronunciat el president de l'EMD de Valldoreix, Josep Puig, que ha destacat "el treball coordinat amb Sant Cugat i el Papiol per tal de presentar al·legacions conjuntes a l'arribada de bales d'ecoparc a la Pedrera Berta. Aquest és un projecte amb el qual no estem d'acord i no volem que es faci. Existeix un alt risc de contaminació mediambiental, ja que les bales d'ecoparc poden emetre filtracions que podrien arribar a contaminar els aquifers de la zona. No ho podem permetre. Volem que es respecti l'acord signat l'any 1991 amb la propietat, que només contempla que la pedrera es reompli amb runa i terra provinent de la construcció i no amb residus d'ecoparc".