El Papiol, divendres 13 de juny de 2014.

Junts pel Papiol - Carta al Poble 21 - Maig 2014 - Logo

Després de tres anys a govern, encarem la recta final del nostre mandat amb molta il·lusió.
Horts municipals, obres transformadores i els primers brots d'una millora econòmica s'uneixen a una feina de l'equip de govern realitzada amb molt de rigor i amb la màxima eficiència.

Aquesta primavera els horts municipals han començat a donar els seus primers fruits, gràcies al treball dels més de 31 papiolenques i papiolencs, molts d'ells juntament amb les seves famílies, que han començat a conrear la terra per a plantar les seves pròpies hortalisses. Felicitem la posada en marxa d'aquest equipament municipal com un model de participació ciutadana i de compliment del nostre programa de govern.

A finals de juny, començaran les obres del carrer Diputació, Baixada de la Lluna i Passatge de la Pau. Venen uns mesos amb algunes incomoditats pels veïns, però aquestes mateixes incomoditats són per aconseguir un resultat que millorarà clarament la seva qualitat de vida. I els veïns i veïnes estan contents perquè els seus carrers milloraran. La transformació del carrer Diputació segueix
la línia d'actuacions duta pels diferents governs de Junts al centre de poble, des del nou Parc del Centre fins a la nova Biblioteca Municipal. Un pla integral de millora que ha transformat el nostre nucli urbà amb sentit i des de l'eficiència i el rigor pressupostari.

Val a dir que ara comencem a percebre alguna millora en la situació econòmica del poble i del país i que la crisi econòmica més important que ha viscut Catalunya en els últims anys al Papiol l'estem passant amb un balanç força positiu. L'Ajuntament segueix afrontant el pagament a proveïdors al dia i hem mantingut amb molt valor serveis municipals que altres pobles i ciutats han hagut de cancel·lar.

Al Papiol hem estat prudents en temps de vaques grasses i seguim prudents en temps de crisi i això es fa amb sentit comú, amb visió de poble allunyada d'interessos particulars, amb treball i esforç. L'endeutament del poble, per exemple, és aclaridor. Són només unes dades, però comparades amb les xifres dels pobles del voltant ens indiquen clarament en quin estat es troben els nostres comptes i ens parlen de bona gestió.

El Papiol té actualment un deute de 229 euros per habitant. Cornellà de Llobregat de 1.064, Corbera de Llobregat de 918, Sant Climent de Llobregat de 911, Molins de Rei de 784, Castellbisbal de 775, Sant Cugat del Vallés de 738, La Palma de Cervelló de 695, Martorell de 679 i Pallejà de 554... tots ells es troben per sobre nostre. L'endeutament ha permés dotar de nous equipaments el poble, i així millorar la vida de tothom. L'Escola de Música, la Biblioteca Municipal o les instal·lacions esportives del Papiol en són la prova.

Clicant sobre la imatge teniu disponible la Carta al Poble número 21, publicada per Junts pel Papiol. En ella hi trobareu altres temes d'interes municipal.