El Papiol, dijous 7 d'agost de 2014.

Logo Junts

Una de les pitjors maneres de fer política és intentar erosionar a un govern mitjançant l'estratègia de la confusió: davant de temes políticament sensibles, temes que la major part de la ciutadania no n'entén per la quantitat d'elements tècnics que els acompanyen, el partit polític aprofita aquest desconeixement per escampar mitges veritats i mentides sense cap mena d'escrúpol. CiU ha apostat des de fa temps per aquest mètode. Bàsicament perquè quan es parla dels temes en propietat no se'n surt. Deu creure que d'aquesta manera guanyarà més vots. Nosaltres creiem que donen un mal exemple que afecta la política en general i sobretot al poble, a qui d'aquesta manera, intentant confondre, el que es fa és faltar-li al respecte.

Aquesta setmana, novament, ens trobem amb un escrit de CiU a la seva pàgina web que vol confondre la ciutadania. Un escrit basat en les preguntes que va fer, des del públic, el Sr. Jordi Medina, que es va identificar com l'advocat de CiU, sobre la situació del Bar Públic.

Al ple es van donar les explicacions pertinents, però allí érem ben pocs i està clar que alguns o no ho van entendre per falta de capacitat o ho expliquen a la seva manera per buscar aquesta confusió. Val a dir que no només va respondre l'equip de govern, sinó que l'alcalde va permetre que ho fes també el Secretari de l'Ajuntament, que evidentment no pertany a cap partit, per explicar jurídicament amb total claredat qüestions que es van demanar.

El deute que s'ha generat amb la societat concessionària del Bar Públic com a conseqüència de l'acumulació de despeses de llum i aigua, a causa del fet que no hi havia comptadors de llum i aigua separats del CEM, i que, tal com es va explicar al Ple Municipal, es reconeix que hauria estat més efectiu haver controlat mitjançant pagaments a compte (per evitar d'aquesta manera l'acumulació de deute actual), és un deute reconegut per les parts implicades i del qual l'Ajuntament té tots els mitjans executius per fer-la ferma, de manera que la seva liquiditat està garantida. Tema explicat.

Quan el Sr. Medina, advocat de CiU, pregunta "per què es va traspassar un negoci amb un capital de 300 euros per 97.000", entenem que al ser advocat i no economista ha confós el capital amb el patrimoni, malgrat que ha tingut accés a tot l'expedient administratiu on s'explica perfectament el cas. A més a més, es tracta d'una transacció feta per particulars que tenen tot el dret a valorar-la com a ells els convingui, l'Ajuntament aquí no hi pinta res. No obstant això, per a Convergència i Unió com que l'important és llençar sospites i intentar confondre a la ciutadania, encara que no se sàpiga de què s'està parlant, posa les xifres que li ve de gust i diu el que sigui necessari per erosionar el govern.

No sabem molt bé on vol portar el Sr. Medina al seu partit, malgrat que el seu historial a CiU del Papiol parla per ell mateix. El que es confirma una vegada i un i altra és que l'advocat i ex-líder de CiU mostra una falta no tan sols d'escrúpols sinó també de coneixements per publicar segons quines coses que no té límits.

Mala noticia pel poble i mala noticia per la bona política.

Per cert, amb tot això el que queda és una família que ha comprat un negoci i que l'intenta tirar endavant amb un gran esforç, no ho oblidem. I a ells els desitgem la millor de les sorts.