El Papiol, dijous 24 de març de 2016.

Dia Mundial de la Justícia Social

El passat 20 de febrer Junts pel Papiol vam commemorar el dia Mundial de la Justícia Social, amb un acte a la plaça Gaudí.

Les Nacions Unides reconeixen la justícia social com un principi fonamental per a la convivència pacífica i pròspera, dins i entre les nacions. Defensem els principis de justícia social quan promovem la igualtat de gènere o els drets dels pobles indígenes i dels migrants. Promovem la justícia social quan eliminem les barreres que enfronten les persones per motius de gènere, edat, raça, ètnia, religió, cultura o discapacitat.

La celebració del Dia Mundial de la Justícia Social ha de donar suport a la tasca de la comunitat internacional encaminada a eradicar la pobresa i promoure l'ocupació plena i el treball decent, la igualtat entre els sexes i l'accés al benestar social i la justícia social per a tothom.

Des de Junts, vam voler donar a conèixer aquest dia celebrant un acte a la Plaça Gaudí. Simbòlicament vam enderrocar el mur de les injustícies socials que encara ens fan diferents.

Per a nosaltres aquest és un tema que ha estat, és i serà cabdal i que hem tingut molt present en els nostres anys de govern, aplicant polítiques dirigides a oferir i donar oportunitats a tots aquells que les necessitaven, doncs entenem aquesta com una tasca prioritària dels nostres governants.

Sempre vam tractar aquesta problemàtica de forma transversal i tenint-la molt present en qualsevol de les regidories i en les diferents actuacions, serveis, equipaments...

Llegeix més...

JUNTS PEL PAPIOL COMMEMOREM EL

DIA MUNDIAL DE LA JUSTÍCIA SOCIAL

 

Dissabte, 20 de febrer, de 12 a 14 h

Plaça Gaudí, El Papiol

 

Fem caure el mur que ens fa diferents.


Per un Papiol on les persones puguin viure i treballar amb llibertat, dignitat i igualtat.

El Papiol, dimarts 22 de desembre de 2015.

Per què hem votat en contra dels pressupostos 2016?

Hem presentat al·legacions als pressupostos més desequilibrats i imprudents que s’han presentat en els darrers 16 anys.

El passat 25 de novembre de 2015, vam celebrar Ple Municipal Ordinari i un dels punts de l’ordre del dia era l’Aprovació inicial dels Pressupostos Generals per a l’any 2016.

Malgrat que coincidim amb moltes de les propostes d’augment que defineix el pressupost presentat (increment de despesa en serveis socials, manteniment dels serveis educatius, culturals i esportius, més beques menjador de l’escola bressol, de l’escola de música, beques casal d'estiu, manteniment de subvencions a entitats, inversions) vam votar en contra dels pressupostos municipals per l’any 2016 perquè aquests ens semblen DESEQUILIBRATS i IMPRUDENTS.

Desequilibrats i imprudents perquè preveuen que un ingrés extraordinari, que no hi ha previsió de tenir-lo de nou en propers exercicis, serveixi per pagar despeses ordinàries que és de preveure que continuaran tenint-se els pròxims anys (personal, subministraments, serveis que es donen regularment a la població...). Què passarà doncs quan calgui assumir la despesa i no hi hagi l'ingrés extraordinari amb el qual pagar-la? Apujarem els impostos? Reduirem els serveis?

Imprudents també perquè prop d'un 10% del pressupost (és a dir, MIG MILIÓ D'EUROS!!!) estan justificats en ingressos fonamentats en intencions, acords verbals i converses, cap document escrit ni acord formal. Desitgem que l'Ajuntament obtingui aquests ingressos i fins i tot sembla probable que serà així, però tot i això, és prudent comptar en fer el pressupost amb uns ingressos només probables i no segurs?

Llegeix més...

El Papiol, dimecres 11 de novembre de 2015.

A continuació us fem un resum dels punts més rellevants del Ple celebrat el passat 29 d'octubre:

  1. Coneixement general del Plenari dels Decrets: ens vam interessar pel decret d'Alcaldia mitjançant el qual s'incrementa el sou de dos funcionaris de l'Ajuntament (un d'ells directament vinculat a Convergència Democràtica del Papiol) la tasca dels quals, al nostre entendre, encara ha de veure's consolidada. Especialment ens preocupa com s'ha produït aquest increment de sous, donat que entenem que es podia haver incorporat a l'aprovació de pressupostos i fer-lo efectiu, en el seu cas, amb efectes 1 de gener de 2016. No hem entès ni la urgència ni el mètode d'aprovació d'aquest fet i així ho vam traslladar.

  2. Aprovació provisional de la primera revisió de les Ordenances Fiscals corresponent a l’exercici de 2016: sobre aquest punt vam votar a favor atès que les ordenances mantenen la mateixa línia de les ordenances aprovades per Junts pel Papiol en anys previs. Hem felicitat la modificació introduïda a l'impost de vehicles per tal d'incentivar els vehicles menys contaminants i hem suggerit que es revisin aquells altres impostos que puguin incentivar temes mediambientals. No obstant això, vam preguntar perquè no s'havien proposat en aquestes ordenances la promesa baixada de l'IBI i la supressió de la taxa de gossos que havien estat incorporades en el programa electoral de CIU. Davant d'aquesta qüestió de gran interès, al nostre entendre, pels votants del tripartit, el Sr, Borràs va respondre amb evasives que no estan en sintonia amb les polítiques de promoció econòmica que tenien previstes aplicar durant l'exercici 2016 i que havien de permetre reduir la càrrega impositiva, sense afectar el pressupost del nostre municipi. De nou ens trobem amb promeses electorals no complertes.

  3. Ens vam adscriure a les tres mocions presentades i vam votar a favor: moció de suport al president Mas, l’exvicepresidenta Ortega i la consellera Rigau amb motiu de la seva imputació per l’organització del 9N, moció de suport a la creació de la prestació “Garantia +55” i moció en relació a les beques menjador al Baix Llobregat.
Llegeix més...

El Papiol, dimecres 21 d'octubre de 2015.

Valoració dels 100 primers dies de Govern tripartit

El passat 21 de setembre es van complir els 100 primers dies de mandat del nou equip de govern del nostre poble i des de Junts pel Papiol creiem que cal fer-ne una primera valoració.

Junts pel Papiol volem destacar les següents actuacions:

1. Malgrat que en el full informatiu de juliol 2015 el nou equip de govern afirmava que s’han congelat les retribucions dels polítics per a aquest nou mandat la realitat és que el cost dels polítics s’ha incrementat un 4%. En el cas concret de l’Alcalde aquest cost s’ha incrementat en un 21,5%, passant dels 39.280 euros de l’anterior Alcalde als 47.708 euros de l’actual.

2. Han promocionat a una treballadora de l’Ajuntament que en les eleccions de 2011 es va presentar a les llistes de CiU i que, en aquesta passada campanya, ha treballat activament a favor d’aquest partit. Encara que no posem en dubte la legalitat d’aquest canvi de lloc de treball, aquesta actuació ens sembla molt poc ètica.

3. Incomplir plenament el compromís plasmat en el programa de CiU respecte al que es faria els 100 primers dies de govern (substitució de bandes sonores de reducció de velocitat per passos elevats, creació d’espais pipi-cans i suprimir la taxa de gossos, dinamitzar la ràdio, reactivar festes populars al carrer durant l’estiu, auditoria amb recurs supramunicipal per fer net, etc.).

Llegeix més...

El Papiol, dijous 30 de juliol de 2015.

Benvolguts papiolencs i papiolenques,

Ens sembla sorprenent la notícia sobre retribucions brutes que ha publicat l’equip de govern del nostre Ajuntament. Algú pot entendre que dins les retribucions brutes no s’inclogui el cost de la seguretat social que és un cost directament vinculat a les retribucions i que paga íntegrament l’Ajuntament?, no serà que ho han obviat per “maquillar” el cost real?

La transparència exigeix ser clars i no amagar conceptes que no s’entenen, especialment quan es fan taules comparatives que, com a principi bàsic i obvi, han de contenir dades comparables.

A continuació, presentem el cost real de les retribucions polítiques en aquest mandat i en l’anterior:

Llegeix més...

El Papiol, dijous 25 de juny de 2015.

Moltes gràcies Papiol!
Benvolguts papiolencs i papiolenques,

Com ja sabeu, en aquesta legislatura no formarem part de l’equip de govern perquè la resta de forces polítiques han entès que el Papiol volia que Junts pel Papiol passés a l’oposició. Això, per primera vegada a la història del nostre municipi, implica que la força més votada no podrà governar, el candidat que més vots ha obtingut no serà l'alcalde del Papiol.

No cal dir que, per sobre de tot, respectem les regles democràtiques i que aquest fet obeeix a la plena legitimitat dels qui han pres la decisió de no voler pactar amb nosaltres, doncs han entès que això és el que el Papiol volia. El que no ens ha agradat d’aquesta decisió han estat les formes.

Nosaltres, com a primera força política, teníem l’obligació de pactar per formar govern i vam obrir negociacions amb la força política amb qui, enteníem, teníem més afinitat, això és, Esquerra Republicana. Aquesta afinitat es tradueix en programa, en idees i en el fet que durant dues legislatures hem governat conjuntament en coalició. Nosaltres volíem apostar per un pacte d’esquerres progressistes perquè, a la vista dels resultats electorals, era el que enteníem que ens estava demanant el poble.

Vam obrir les negociacions amb una reunió d’aproximació per veure si Esquerra Republicana estava en sintonia amb nosaltres i si podíem arribar a un pacte que aglutinés els programes i poder treballar conjuntament com ja ho havíem fet. En aquesta primera (i única reunió) celebrada amb Esquerra vam seure tres representants de Junts i tres representants d’ERC. Aquesta va ser una reunió per aproximar postures i veure si podíem treballar conjuntament i no es van arribar a concretar temes. Junts va exposar dues línies generals:

  • La primera: volíem confrontar programes i fer un projecte comú.
  • La segona: podíem arribar a un acord de distribució de regidories i alcaldia en proporció als vots o regidors que cada una de les forces van assolir. Vam deixar clar que compartir alcaldia no seria un problema per a nosaltres.
Llegeix més...

El Papiol, divendres 22 de maig de 2015.

Falta ben poc pel dia de les eleccions. Un dia on totes les papiolenques i papiolencs podrem decidir com serà el Papiol en els pròxims quatre anys. Un dia en què decidirem qui i com volem que es governi el nostre poble. És el vostre moment. El moment de tots.

Al llarg dels últims dies, en cada conversa que hem mantingut, hem tornat a sentir la vostra escalfor i hem tornat a connectar amb la idea principal d’aquestes eleccions: aquest diumenge 24 de maig no només escollim qui volem que sigui l'Alcalde del Papiol i l'equip de govern, escollim, sobretot, quins valors i de quina manera volem que es governi el nostre poble.

Nosaltres volem continuar endavant, seguint treballant pel bé comú, hem situat l’honradesa i el compromís com a eix fonamental de l’exercici polític i hem situat el Papiol, i la nostra força com a poble, més enllà del que passi al país, en el centre del nostre programa.

Crec que al llarg d’aquests dies de campanya, Junts pel Papiol us hem pogut transmetre la nostra pròpia renovació, amb la presentació d'un nou candidat a l’Alcaldia, un relleu que ens ajudarà a fer què el projecte endegat fa 16 anys no s'aturi.

Només ens falta, i aquesta vegada és més important que mai, la vostra confiança per a fer-ho possible. Us necessitem a tots, la vostra confiança ens farà seguir creixent junts.

Gràcies per escoltar-nos, per fer-nos costat i per renovar aquest compromís per treballar pel nostre poble des de la humilitat, la dedicació, el rigor i el treball. Estem preparats i tenim l’experiència per assumir els reptes que viurem aquests quatre anys vinents.

Demostrem tots a les urnes que volem treballar, junts, per un Papiol encara millor!!!

Òscar Alujas, Candidat a l’Alcaldia del Papiol

i equip de Junts pel Papiol

FEM-HO JUNTS

El Papiol, dijous 30 d'abril de 2015. Font: www.elpapiol.cat

“Promoure l’ocupació a la indústria del Baix Llobregat” és un projecte coordinat pel Consell Comarcal del Baix Llobregat i on i participen un total de 25 municipis de la Comarca, entre ells el Papiol, així com la d’altres entitats com Universitat Politècnica de Catalunya, Innobaix o Pimec, que té com a objectiu principal generar nova ocupació dins del sector industrial.

La promoció se centra concretament en la indústria alimentària i de begudes i la indústria logística i de transports, a partir del coneixement de les característiques i les necessitats ocupacionals que les empreses d’aquestes activitats econòmiques manifestin. 

Llegeix més...

El Papiol, dijous 30 d'abril de 2015. Font www.elpapiol.cat

El parc del Patufet ja és una realitat i les nenes i nenes del Papiol ja hi poden gaudir d’una estona de lleure amb les seves famílies. 850 m2 dissenyats pels més menuts del poble que han transformat l’antiga pista de tennis de la zona esportiva municipal en un nou espai públic de qualitat per al gaudi de totes i tots els papiolencs.

El cost d’aquesta actuació ha estat de 105.000 euros, que s’ha sumat al pressupost municipal mitjançant un conveni amb l’empresa que gestiona el cementiri de Roques Blanques. El parc, al qual s’accedeix des de la zona del carrer de Pau Casals mitjançant una rampa pavimentada amb formigó, que garanteix l'accés a persones amb mobilitat reduïda i els cotxets de nens petits, està ple d'elements d’esbarjo per als més petits i també diferents bancs per a les famílies. 

Llegeix més...

El Papiol, dimecres 8 d'abril de 2015. Font: www.elpapiol.cat

Les obres de reurbanització del carrer Migdia i del passatge Martí Albanell del Papiol, ja han acabat i ara només falta completar alguns arrenjaments en la jardinaria d’aquest tram viari del nostre poble, una zona d’ús principalment veïnal a la zona del nucli antic de la vila. El cost de l’actuació ha estat de 95.836,21 euros (+ IVA) i el termini d’execució, que era de 4 mesos, s’ha complert.

La zona s’ha transformat seguint les mateixes polítiques de pacificació del trànsit existents en altres carrers del centre històric. La zona central del carrer Migdia s’ha pavimentat amb llamborda de granit Silvestre Moreno per seguir amb el criteri del centre històric, amb l'acabat superficial a tall de serra i abuixardat com en el carrer Diputació, Baixada de la Lluna i passatge de la Pau. Pel que fa el tram del passatge de Martí Albanell s’ha replantejat la seva secció d’escala i rampa per quatre tramades d’escales amb replans entre elles. Els col•lectors de clavegueram de la zona existents han estat substituïts per col·lectors de materials concordants amb els criteris implantats per l’Ajuntament del Papiol. S’han refet amb tubs corrugats de polietilè de doble capa, que per la seva flexibilitat evitaran els trencaments produïts pels possibles moviments del terreny típics del nostre poble. S’han aplicat els mateixos criteris per a les escomeses domiciliàries per tal d’ aconseguir una xarxa de sanejament estanca i minimitzar la infiltració d'aigua al subsòl.

El Papiol, dimecres 8 d'abril de 2015. Font: www.elpapiol.cat

El curs vinent 2015-2016, l’Escola Pau Vila del Papiol mantindrà l’horari de la jornada continuada. La Generalitat de Catalunya ha decidit prorrogar un any més aquest horari que es va implantar de forma pilot el curs 2012-2013, amb el beneplàcit del Consell Escolar de l’Escola Pau Vila, format per l’equip de professors, la Junta del’AMPA i l’Ajuntament.

L’Ajuntament del Papiol ha mostrat la seva satisfacció pel fet de renovar un any més aquest horari malgrat lamentar les dificultats que ha mostrat la Generalitat a l’hora de prendre una decisió més ferma en un any electoral. Segons Marta Gimeno, regidora d’Educació de l’Ajuntament del Papiol, “ens sentim molt satisfets amb els resultats de la jornada continuada. Volíem fer la prova pilot i ens van escollir per sobre d’altres poblacions i ara volem consolidar aquest model per als anys futurs. Hem de seguir treballant perquè no es pugui fer cap pas enrere. L’aposta per la jornada continuada ha estat un èxit”.

El Papiol, dimecres 8 d'abril de 2015. Font: www.elpapiol.cat

L’Ajuntament del Papiol ha aprovat una moció per unanimitat del Ple Municipal en la que declara el seu rebuig a que a la planta de triatge de Molins de Rei s’hi generin residus per fer «combustibles derivats de residus (CDR)» i els portin a cremar en cimenteres.

La regidora de Medi Ambient del Papiol, Olga Meca, ha declarat que “som un govern que sempre busca ser capdavanter en polítiques de residus perquè el nostre és un poble que defensa amb totes les seves forces el nostre entorn i el medi ambient. En cap cas permetrem que es faci un pas enrere. A més a més, hem de recordar que la crema de residus no és una solució satisfactòria en termes de salut pública i genera profundes contradiccions energètiques amb el model implementat al Papiol en les darreres dues dècades“.

Quan el passat 16 de gener es va posar en marxa, de nou, la planta de triatge de Molins de Rei, es va fer saber que “part del rebuig generat (el material no aprofitable) es destinaria a combustible substitutiu del petroli per a la indústria cimentera”. Aquest fet a portat a la mobilització de diverses entitats ecologistes i grups municipals del territori.

*Podeu descarregar-vos la moció completa en aquesta mateixa pàgina:

El Papiol, dimarts 31 de març de 2015. Font: www.elpapiol.cat

L'Ajuntament del Papiol i Aigües de Barcelona han signat un conveni per a la realització d'una prova pilot de telemesura per comptadors d'aigua al nostre municipi. Aquesta prova vol ajudar a progressar en l'adaptació de les noves tecnologies que afavoreixin tant la sostenibilitat medieambiental (que inclou l'estalvi d'aigua) com el benestar dels ciutadans.

En l’àmbit de l’abastament d’aigua potable, la telemesura dels comptadors presenten una sèrie d’avantatges respecte el sistema tradicional de lectura que es volen posar a prova en diferents dependència i equipaments municipals:

  • El major control de consums permet una millora de la gestió de la xarxa, gràcies a la identificació en temps quasi real de l’aigua registrada pels comptadors.
  • Es genera una cultura de consum intel·ligent on el client pot disposar de tota la informació sobre els seus consums amb un click.
  • Suposa un primer pas cap a la Gestió de la Demanda Activa per a períodes de crisi hídrica.
  • Permet automatitzar tasques manuals de poc valor afegit (lectures manuals) i potencia l’activitat econòmica del sector TIC a la població.

El conveni firmat entre l'Ajuntament i Aigues de Barcelona tindrà una vigència de quatre anys.

El Papiol, divendres 27 de març de 2015.

Des de Junts pel Papiol sempre hem treballat de forma transversal per un comerç local viu, dinàmic, proper al ciutadà i alhora respectuós amb el medi ambient: col·laborant amb la Unió de Comerciants del Papiol amb la realització de diferents actuacions i campanyes de promoció, realitzant i posant en funcionament el Pla de dinamització comercial del Papiol, donant suport tècnic als nostres comerços a través de campanyes informatives i de formació, realitzant diferents actuacions de millora dels nostres carrers i accessos a les zones comercials, amb la creació de la zona blava gratuïta i les zones d'aparcament exprés per afavorir la mobilitat dels vehicles en les zones comercials, col·laborant en campanyes de reducció de bosses i embolcalls...

Des del nostre partit volem promoure i incentivar el comerç local i de proximitat i per això hem pensat de fer una activitat que acosti als papiolencs i papiolenques als nostres comerços.

Aquest dissabte 28 de març, a les 18.30 h, al gimnàs de l'Escola Pau Vila, farem una “Quina” on els premis seran vals de productes, consumicions i descomptes dels comerços del Papiol.

Llegeix més...

El Papiol, dilluns 23 de març de 2015. Font: www.elpapiol.cat

A finals del mes d’abril, aproximadament, tindrem un nou parc al Papiol: el parc del Patufet. Una superfície de 850 m2, ubicada a l’antiga pista de tennis de la zona esportiva municipal, que incorporarà un nou espai públic de qualitat per al gaudi de totes i tots els papiolencs, i en especial dels més petits. Es tracta d’una actuació que té un cost de 105.000 euros, que s’ha sumat al pressupost municipal mitjançant un conveni amb l’empresa que gestiona el cementiri de Roques Blanques. Les obres han començat a principis del mes de març.

L'accés al nou parc es farà des de la zona del carrer de Pau Casals mitjançant una rampa pavimentada amb formigó que hi garantirà l'accés a persones amb mobilitat reduïda i els cotxets de nens petits. A la resta de l’espai hi haurà sorra fina especial per a zones de jocs infantils per la seva qualitat. A l’espai del parc s’hi instal·laran tres bancs correguts de 6 m cadascun, tres papereres model Allen Papiol, una font d’aigua i enllumenat públic a l'accés al camp de futbol i a la piscina, de manera que permetin l'ús de l'espai les tardes d'hivern. 

Llegeix més...

El Papiol, dijous 12 de març de 2015. Font: www.elpapiol.cat

L’Ajuntament del Papiol proposa als papiolencs i papiolenques que vulguin participar en l'elaboració del nou Pla especial de protecció del medi natural i del paisatge del Parc Natural de la Serra de Collserola (PEPnat) una jornada de treball on poder dir la seva. Aquesta jornada es desenvoluparà el proper 9 d’abril de 2015, de 19 a 21 hores, a la Sala de Plens de l’Ajuntament. Per apuntar-se a la jornada cal trucar a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà del mateix Ajuntament del Papiol.

A finals de gener 2015 s'ha aprovat l’Avanç de pla del nou Pla especial de protecció del medi natural i del paisatge del Parc Natural de la Serra de Collserola (PEPNat). L’Avanç de Pla incorpora la metodologia per desenvolupar un programa de participació ciutadana, que s’incorpora dins del procés de tramitació del PEPNat. Simultàniament als canals habituals de recollida de suggeriments a un PEPNat, es reforça també la posta en marxa de canals telemàtics a disposició de la ciutadania i també es posa en marxa la realització de sessions de recollida presencial de suggeriments al PEPNat, convocant sessions amb les estructures de participació dels municipis implicats.

Llegeix més...

El Papiol, dilluns 9 de març de 2015. Font: www.elpapiol.cat

La regidora de Medi Ambient, Sanitat i Recursos Humans de l’Ajuntament del Papiol, Olga Meca, ha participat com a ponent a la jornada “Zones de protecció de la qualitat acústica i lumínica” organitzades per la Direcció General de Qualitat Ambiental (DGQA) de la Generalitat de Catalunya, on ha explicat el cas de la zona de protecció acústica del Papiol a la zona ubicada al voltant de Roques Blanques.

La xerrada anava dirigida a responsables polítics i tècnics municipals o d’espais d’interès natural. La Direcció General de Qualitat Ambiental (DGQA) vol impulsar la implantació d’aquesta mena d’espais i per això organitza aquesta trobada: per informar els organismes que hi puguin estar interessats de les característiques i el procediment de tramitació d’aquestes figures, per presentar exemples d’experiències en la matèria i per debatre l’interés del seu desplegament. 

El Papiol ha estat la primera zona a estudi per a convertir-se definitivament en espai protegit. La figura jurídica de declaració de zones de protecció de la contaminació acústica no s’havia utilitzat fins ara tot i haver estat aprovada fa deu anys.

Llegeix més...

El Papiol, dijous 5 de març de 2015.

Per què han estat importants els últims 16 anys al Papiol?
I per què ho poden ser encara més els propers

Quan fa 16 anys vam entrar al govern del Papiol, teníem clar que allò que ens demanava el poble era una revolució, un canvi profund que permetés els seus habitants sentir-se orgullosos de ser papiolencs i papiolenques. Avui, 16 anys després, ens sentim satisfets d’haver treballat incansablement per respondre a la demanda que vam rebre i d’haver-ho fet amb criteri, amb planificació i amb coherència amb les idees i els valors que sempre ens han guiat: honestedat, treball, transparència, proximitat al ciutadà, eficiència i defensa dels interessos de tots els veïns i veïnes.

És possible que algú que estigui llegint aquesta Carta i no faci gaire temps que visqui al poble es pregunti: "I l'heu feta aquesta revolució, aquest canvi?" Honestament li hem de respondre que, encara que volem fer moltes coses més, avui el Papiol és un poble molt diferent del que era l'any 1999. En tots els sentits:

En la manera de governar, més propera a les persones, més moderna: remodelant l'Oficina d'Atenció al Ciutadà, acostant-la a la gent i facilitant-los els tràmits en una oficina única; amb un equip de govern jove que ha treballat amb honradesa i que ha anat renovant-se contínuament; dotant tot l'Ajuntament amb personal cada cop més preparat, professional i implicat…

En la gestió econòmica de l'Ajuntament, que en un context de crisi econòmica molt dura i sense creixement demogràfic, ha tingut sempre els comptes sanejats i ha mantingut tots els serveis fonamentals i n’ha iniciat de nous, amb una gestió exemplar que sempre ha rendit comptes als ens supervisors. Amb més de 20 milions invertits en el poble i formant part de la franja del 10% de pobles menys endeutats de Catalunya.

Llegeix més...

El Papiol, dimecres 25 de febrer de 2015. Font: www.elpapiol.cat

Aquest diumenge 1 de març a les 12h acaben definitivament les obres del carrer de la Diputació, passatge de la Pau i baixada de la Lluna, amb una inauguració senzilla que comptará amb una actuació del Combo i del Cor Gòspel de l'Escola Municipal de Música i Dansa Miquel Pongiluppi. La reordenació que ha dut a terme l'Ajuntament en aquestes vies del Papiol ha comptat amb un pressupost de 699.981 euros, 520.000 euros dels quals han anat a càrrec de les administracions supramunicipals. 

L'obra, que té en la racionalitat pressupostària un valor afegit, millorarà la qualitat de vida dels veïns de la zona. Amb aquesta actuació es crea també un nou espai públic per a tots els papiolencs, que alhora connectarà el nou paisatge urbà fruit de la transformació del nucli antic i els entorns de la plaça Gaudí amb la nova Biblioteca Municipal i la pista poliesportiva. D'aquesta manera es manté la unitat i el caràcter de la zona del nucli antic i es contribueix a dotar d’identitat el centre del poble. 

Llegeix més...

El Papiol, dilluns 23 de febrer de 2015. Font: www.elpapiol.cat

L’Ajuntament del Papiol i el de Molins de Rei han signat un conveni per a dur a terme polítiques actives d’ocupació per als seus habitants de forma conjunta. Entre d’altres, cobriran els àmbits d’orientació, ocupació i formació amb els recursos humans i materials dels diferents ajuntaments i intercanviaran informació per al bon seguiment i la coordinació de les diferents activitats. 

Alhora, realitzaran també actuacions d’emprenedoria i empresa de forma coordinada: des de l’Ajuntament de Molins de Rei s’informarà de totes les activitats adreçades a emprenedors i empreses per orientar als papiolencs en: sessions informatives de creació d’empreses, assessoraments individuals, tallers de formació, reempresa, networking, punt tramitació PAE, assistència tècnica empresaris... I des de l’Ajuntament del Papiol s’informarà (mitjançant reunions, mailing...) per la captació de potencials emprenedors i es facilitarà la posterior derivació al Centre Local de Serveis a les Empreses de Molins de Rei.

El Papiol, dimecres 11 de febrer de 2015. Font: www.elpapiol.cat

50 ACTUACIONS; MOMENTS I POLÍTIQUES QUE HAN MILLORAT LA QUALITAT DE VIDA DEL PAPIOL.

Tal com exposa l’article 69 de la Llei reguladora de les bases de règim local 7/1985, “les corporacions locals facilitaran la més àmplia informació sobre la seva activitat” als ciutadans. Aquest sèrie d'entrades al web municipal, que continuem amb aquesta noticia, responen, doncs, a la idea de fer un resum de les activitats més destacades en les quals ha tingut un paper destacat la coorporació local al llarg d’aquest mandat 2011-2015 que és a punt d’acabar. L'article en el que es basen aquestes entrades ha estat publicat al butlletí municipal de l'Ajuntament del Papiol el passat mes de desembre.

41 / El 9 de novembre al Papiol
La consulta del 9 de novembre sobre el futur polític del nostre país va tenir una participació de més de 2.300.000 persones a tot Catalunya. Al Papiol el 81,78 % va optar per l’opció del Sí-Sí, el 9,68%, pel Sí-No i el 6,93% pel No. Al nostre poble van ser 1.487 persones les que van decidir participar a la consulta.

42 / Passatge de Pau Casals
La urbanització del passatge de Pau Casals va ser una actuació que volia garantir els serveis bàsics a tots els immobles de la zona. Es va pavimentar l’espai amb formigó pretesat per donar accés als vianants i al trànsit rodat a un immoble del passatge que encara no en disposava i es van crear dues zones enjardinades al final del passatge i a l’entrada.

43 / Repercussió al país
El Papiol va ser l’any 2013 protagonista del programa de TV3 “Divendres” i es va presentar dins la televisió catalana a tot el país. La mesura de la plusvàlua pels desnonats, que va inaugurar el Papiol a tot l’Estat, i la delimitació de la primera zona de protecció acústica també van ser tema dels diaris i televisions del país i de l’Estat espanyol.

Llegeix més...

El Papiol, dimarts 10 de febrer de 2015. Font: www.elpapiol.cat

L’any 2014, la deixalleria del Papiol ha comptabilitzat 4.054 entrades d’usuaris, més d’11 entrades al dia. La majoria dels usuaris d’aquest equipament municipal són particulars (82%) seguits dels petits industrials (10%), els petits comercials (4%) i la brigada (2%).

Les dades de 2014 ens mostren que el material que es diposita a la deixalleria del nostre poble té diferents destins: la recuperació (43%), la reutilització (34%), la compostació (11%) la inertització com a residu especial (1,42%) i finalment el rebuig, que al Papiol només és del 8%.

El Papiol, dijous 5 de febrer de 2015. Font: www.elpapiol.cat

50 ACTUACIONS; MOMENTS I POLÍTIQUES QUE HAN MILLORAT LA QUALITAT DE VIDA DEL PAPIOL.

Tal com exposa l’article 69 de la Llei reguladora de les bases de règim local 7/1985, “les corporacions locals facilitaran la més àmplia informació sobre la seva activitat” als ciutadans. Aquest sèrie d'entrades al web municipal, que continuem amb aquesta noticia, responen, doncs, a la idea de fer un resum de les activitats més destacades en les quals ha tingut un paper destacat la coorporació local al llarg d’aquest mandat 2011-2015 que és a punt d’acabar. L'article en el que es basen aquestes entrades ha estat publicat al butlletí municipal de l'Ajuntament del Papiol aquest mes de desembre.

31 / Plaça Gaudí i Baixada de Ca n’Esteve
L’Ajuntament va urbanitzar tot el vial de la Baixada de Ca n’Esteve des de la plaça Gaudí: es va ampliar la calçada amb doble direcció, es va dotar tot el carrer de voreres a banda i banda, es van soterrar les línies elèctriques i es va col·locar un nou enllumenat públic. Aquesta actuació és fruit de la negociació entre l’Ajuntament i els propietaris de Can Tintoré, la casa situada a la plaça Gaudí del poble, que es va enderrocar. D’aquesta manera es va ampliar de forma exponencial l’espai
públic al centre del poble així com es va dotar el nucli antic d’un nou espai d’aparcament.

32 / Mur del camí del pi del Balç
Les obres al camí del Pi del Balç consisteixen en l’eixamplament del camí que fins ara era molt estret per fer possible el pas
de petits camions i ambulàncies i camió de bombers que fins ara tenien barrat el pas.

33 / El Papiol dóna suport al president Mas
Els alcaldes i alcaldesses dels ajuntaments del Papiol, Begues, Collbató, Pallejà, Sant Climent de Llobregat i Torrelles de Llobregat, van unir-se per donar suport al president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, pel seu esforç per conduir el procés a favor del dret a decidir del poble català.

Llegeix més...

El Papiol, dimarts 28 de gener de 2015. Font: www.elpapiol.cat

50 ACTUACIONS; MOMENTS I POLÍTIQUES QUE HAN MILLORAT LA QUALITAT DE VIDA DEL PAPIOL.

Tal com exposa l’article 69 de la Llei reguladora de les bases de règim local 7/1985, “les corporacions locals facilitaran la més àmplia informació sobre la seva activitat” als ciutadans. Aquest sèrie d'entrades al web municipal, que continuem amb aquesta noticia, responen, doncs, a la idea de fer un resum de les activitats més destacades en les quals ha tingut un paper destacat la coorporació local al llarg d’aquest mandat 2011-2015 que és a punt d’acabar. L'article en el que es basen aquestes entrades ha estat publicat al butlletí municipal de l'Ajuntament del Papiol aquest mes de desembre.

21 / Butlletí digital del web de l’Ajuntament
Ja són prop de 100 les edicions del butlletí digital gratuït que informa de les novetats destacades de la pàgina web de l’Ajuntament del Papiol. Una manera més de complir amb la llei que obliga a informar la ciutadania de la gestió municipal.

22 / La política és pedagogia
L’Ajuntament rep els alumnes de primària de l’Escola Pau Vila per ensenyar-los com funciona l’Ajuntament i escoltar les seves demandes. Al llarg d’aquest mandat ha estat significativa la petició de disposar d’un cartell de benvinguda al Papiol que es va fer construir l’any passat.

23 / Millores al Casal d’Avis
L’Ajuntament va canviar la caldera antiga del Casal de Gent Gran Alexandre Figueras i del Centre de Dia Josep Tarradellas per una de nova amb dos mòduls, un de fred i un de calor. La inversió total per a la compra de la nova caldera va sumar 57.800 euros, 12.700 dels quals van estar subvencionats per l’Institut Català de l’Energia.

Llegeix més...

El Papiol, dimarts 27 de gener de 2015. Font: www.elpapiol.cat

L'Ajuntament del Papiol ha donat la benvinguda a tres nous treballadors de la brigada que faran feines de manteniment arreu del poble al llarg dels propers mesos. Aquestes persones han estat contractades (dues per sis mesos aproximadament i una per 10 mesos aproximadament) mitjançant un programa de suport al foment de l’Ocupació Local de la Diputació de Barcelona aconseguit gràcies al projecte presentat pel mateix Ajuntament de “Manteniment, millora i adequació d’instal·lacions i equipaments municipals”.

Les persones que s’han contractat son de col·lectiu de risc de majors de 45 anys (El Papiol té un porcentatge significatiu d’atur d’aquest col·lectiu), demandants d’ocupació apuntats al Servei d’Ocupació de Catalunya i persones amb atur de llarga durada.

El Papiol, dimarts 20 de gener de 2015. Font: www.elpapiol.cat

50 ACTUACIONS; MOMENTS I POLÍTIQUES QUE HAN MILLORAT LA QUALITAT DE VIDA DEL PAPIOL.

Tal com exposa l’article 69 de la Llei reguladora de les bases de règim local 7/1985, “les corporacions locals facilitaran la més àmplia informació sobre la seva activitat” als ciutadans. Aquest sèrie d'entrades al web municipal, que continuem amb aquesta noticia, responen, doncs, a la idea de fer un resum de les activitats més destacades realitzades per la coorporació local al llarg d’aquest mandat 2011-2015 que és a punt d’acabar. L'article en el que es basen aquestes entrades ha estat publicat al butlletí municipal de l'Ajuntament del Papiol aquest mes de desembre.

11 / El clavegueram al barri de Puigmadrona
Les obres de construcció del clavegueram al barri de Puigmadrona del Papiol tenen un pressupost de 80.000 euros (50.000 dels quals són aportacions dels veïns i 30.000, de l’Ajuntament). Es tracta de dotar el barri d’una instal·lació de xarxa de clavegueram i evitar abocaments a la llera pública. En aquest mandat també han tingut lloc les obres del clavegueram del carrer Abat Escarré.


12 / Preservar la Pedrera Berta
L’Ajuntament ha continuat la seva tasca per protegir la Pedrera Berta de la possibilitat de rebliment amb bales d’Ecoparc. S’han fet diferents accions amb l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès i s’ha aconseguit que l’AMB votés una moció en contra del rebliment amb bales d’Ecoparc.

13 / Reforma interior de l’Ajuntament
L’Ajuntament va acabar la seva reforma interior, un projecte pensat, des d’un inici, per millorar l’atenció a les persones i la imatge exterior del mateix Ajuntament. L’última fase d’aquesta reforma va tocar a la Sala de Plens, un espai institucional i de treball on, a més a més de fer-hi els plens, s’utilitza per rebre personalitats i celebrar-hi actes diversos com reunions, trobades, cursos o casaments.

Llegeix més...

El Papiol, dimarts 20 de gener de 2015. Font: www.elpapiol.cat

A partir del proper dissabte 24 de gener s'augmenten les parades que farà la deixalleria mòbil al Papiol el quart dissabte de cada mes. La deixalleria mòbil consisteix en un vehicle adaptat de recollida que visita diferents punts del Papiol, un día de cada mes, amb un calendari de parades preestablert. És un camió amb caixa adaptada amb diferents compartiments per a la recollida de residus ordinaris (tèxtil, envasos lleugers, etc.), voluminosos i especials. Aquest servei serveix per a reforçar la deixalleria del Papiol, una instal·lació fixa del nostre poble que es troba plenament operativa.

Les parades que farà la deixalleria mòbil seran les següents:

Parada 1_ C. Dr. Trueta, davant de Centre de dia. De 10 a 10.55 h

Parada 2_ C. Carme (La Florida). De 11 a 12.55 h

Parada 3_ C. del Pi, cantonada C.Cirerer (El Trull) 13 a 14 h

El Papiol, divendres 16 de gener de 2015. Font: www.elpapiol.cat

Els horts municipals del Papiol ja han rebut la seva part del compost que es va produir amb l’esporga i la brossa orgànica que es va generar a l’inici de la tardor a les seves mateixes parcel·les. El compost de bona qualitat prové de la planta de compostatge de Sant Cugat del Vallès, i serà molt útil per a abonar ecològicament els horts.

Compostar vol dir sotmetre totes les deixalles orgàniques de la cuina, la llar i el jardí a un procés natural de transformació fins que s'obté el valuós compost, que és un producte que millora l'estructura del sòl, li dóna fertilitat, tot estalviant els fertilitzants artificials. Amb el compost es tanca el cicle de la natura i tornem al sòl allò que el sòl ens ha donat en forma de fruita, verdura, cereals, etc....

El Papiol, dimecres 14 de gener de 2015. Font: www.elpapiol.cat

50 ACTUACIONS; MOMENTS I POLÍTIQUES QUE HAN MILLORAT LA QUALITAT DE VIDA DEL PAPIOL.

Tal com exposa l’article 69 de la Llei reguladora de les bases de règim local 7/1985, “les corporacions locals facilitaran la més àmplia informació sobre la seva activitat” als ciutadans. Aquest sèrie d'entrades al web municipal, que comencen amb aquesta noticia, responen, doncs, a la idea de fer un resum de les activitats més destacades realitzades per la coorporació local al llarg d’aquest mandat 2011-2015 que és a punt d’acabar. L'article en el que es basen aquestes entrades ha estat publicat al butlletí municipal de l'Ajuntament del Papiol aquest mes de desembre.

1 / L’ermita de la Salut: municipi, el Papiol
Finalment el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya va publicar la resolució respecte a on es troba l’ermita de la Salut. La Conselleria de Governació i Relacions Institucionals donava la raó a l’Ajuntament del Papiol davant la reclamació que havia fet l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès i, finalment, es reconeixia que l’ermita de la Salut es troba al 100% en terres del nostre poble.

2 / Arranjament de l’ambulatori
Des del seu inici, a les instal·lacions de l’ambulatori del poble ja van detectar-se deficiències en les impermeabilitzacions dels murs de contenció de terres i forjats. Aquest fet i el pas del temps van provocar la inutilització d’algunes de les seves dependències. El seu arranjament era prioritari i es va realitzar una reforma en profunditat d’aquest equipament sanitari.

3 / Reurbanització del passatge del Llobregat
Les obres del passatge del Llobregat tenien com a objectiu renovar-ne la pavimentació, tant de la calçada com de les voreres, així com el servei d’enllumenat públic i la xarxa de sanejament, que soterrava els serveis. Les reformes van eixamplar les voreres per als vianants i els passos adaptats. Alhora es van pintar al màxim de places d’aparcament possibles.

Llegeix més...

El Papiol, dijous 1 de gener de 2015. Font: www.elpapiol.cat

L'alcalde del Papiol, Albert Vilà, apunta les seves reflexions per aquest any 2015 en una carta dirigida a totes les papiolenques i a tots els papiolencs. Podeu llegir la carta completa a continuació.


2015 es presenta com un any on iniciarem nous camins que definiran els pròxims temps; un any de frontera, un any per a nous inicis: el mes de maig els municipis catalans celebrarem unes noves eleccions i també sembla molt probable que aquest 2015 Catalunya encari uns nous comicis en clau plebiscitària. A més a més, també a la tardor d’aquest mateix any hi hauran eleccions generals a l’estat Español.

De nou, el 2015, ens situarem en molts aspectes davant d’una cruïlla i haurem de tornar a escollir entre tots quin camí volem prendre. Nous camins que hauran de comptar amb l’imprescindible aval de la ciutadania. Com més gent hi participi, com més gent digui la seva, millor. Per aquesta raó ens arriben uns mesos on les persones que ens dediquem a gestionar les administracions públiques, ens toca explicar amb més detall i dedicació que mai cap on volem dirigir-nos els anys vinents.

Sempre, els ciutadans i ciutadanes tenen la raó. Parlem tots, doncs, al llarg de l’any. Donem tots la nostra opinió. Participem tots el màxim possible en la consecució dels nostres somnis. No hi ha res més gratificant que col·laborar de forma personal en un projecte col·lectiu.

Llegeix més...