El Papiol, dimarts 11 d'octubre de 2011. Font: www.eldiari.cat

b30_reunio_martorell_2011

Els 22 municipis de la B-30 han aprovat una declaració conjunta en què demanen que el corredor mediterrani sigui inclòs per la Comissió Europea com a corredor prioritari en la Xarxa Central Transeuropea. Ho han consensuat aquest dilluns els ajuntaments, empreses, cambres de comerç i universitats dels municipis que conformen l'àmbit de la B-30. Consideren que el corredor és una oportunitat per reforçar "l'enorme potencial econòmic i tecnològic d'aquesta zona". L'alcalde de Sabadell i president de la FMC, Manuel Bustos, i l'alcalde de Martorell i president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, veuen el corredor com una "oportunitat" i com una "infraestructura cabdal".

L'àmbit de la B-30 comprèn els ajuntaments, les empreses, els centres de recerca, els parcs tecnològics, les universitats, les cambres de comerç i les organitzacions sindicals de 22 municipis. Concretament són Martorell, Castellbisbal, El Papiol, Rubí, Sant Quirze del Vallès, Sant Cugat del Vallès, Cerdanyola del Vallès, Ripollet, Barberà del Vallès, Badia, Sabadell, Polinyà, Santa Perpètua de Mogoda, Mollet del Vallès, Parets del Vallès, Montmeló, Montornès del Vallès, Vilanova del Vallès, Granollers, La Roca del Vallès, Terrassa i Sabadell; també hi forma part la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona.

Noticia sencera

El Papiol, dimecres 30 de març de 2011. Font: www.elpunt.cat

enllac-a2-ap7d

La comissió d'alcaldes afectats demana a Foment que es faci càrrec de la recuperació de la llera del riu.

Els alcaldes i tinents d'alcaldes de Castellbisbal, Corbera de Llobregat, Pallejà, Sant Andreu de la Barca, El Papiol, Rubí, Sant Cugat i Terrassa, van traslladar ahir al Ministeri de Foment la seva preocupació sobre com quedarà l'entorn de l'enllaç entre l'AP-7 i l'AP-2 un cop acabin les obres. La comissió dels municipis afectats va fer una visita per conèixer l'evolució dels treballs de la infraestructura que s'han reprès el mes de març després que s'haguessin aturat a l'estiu.

L'alcalde de Corbera, Josep Canals, va demanar que l'acumulació del material d'obra quedi amb una "certa ordenació" que no alteri l'entorn del riu Llobregat. L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) està fent una recuperació entre la passera groga de Sant Andreu i Corbera, que ha quedat suspesa per la represa dels treballs de l'enllaç. "Volem que quan acabi l'obra, hi hagi una compensació per recuperar aquest espai com a trànsit de persones a les dues vores del riu", va explicar Canals. Ahir li ho van plantejar al cap d'àrea de Planejament, Projectes i Obres de Catalunya del Ministeri de Foment, Ramon Juanola, que va apuntar els problemes per finançar-ho. La comissió, però, insistirà amb aquesta petició en les properes reunions de treball.

Noticia sencera

El Papiol, divendres 11 de març de 2011. Font: www.avui.cat

enllac-a2-ap7c

Foment ha reprès les obres just un mes després d'haver anunciat la seva continuïtat als alcaldes de la zona.

El Ministeri de Foment ha reactivat aquesta setmana l'execució de les obres de l'enllaç entre l'A-2 i AP-7, a l'altura de Castellbisbal. La infraestructura permetrà la connexió directa de les dues vies i està previst que sigui utilitzada per una mitjana de 40.000 vehicles al dia.

L'actuació seguirà els paràmetres fixats inicialment pel projecte constructiu i les necessitats derivades, com per exemple les que a l'estiu van causar la paralització de les obres, quedaran recollides en expedients de contractació independents.

Fa just un mes, el secretari d'Estat de Planificació i Infraestructures, Víctor Morlán, es va comprometre davant una plataforma d'alcaldes del Vallès Occidental i del Baix Llobregat a reactivar les obres a principi de març.

Noticia sencera

El Papiol, dissabte 5 de març de 2011. Font: www.elpunt.cat

Serà temporal, mentre es tria el nou abocador metropolità.
La pedrera Berta, entre les candidates.

L'abocador de l'Ecoparc 4 dels Hostalets de Pierola (Anoia) rebrà les bales de residus que fins ara es porten a l'abocador Elena, un cop que aquesta instal·lació de Cerdanyola arribi al juny a la seva màxima capacitat. Així ho ha explicat a El Punt el gerent de l'Entitat del Medi Ambient, Carles Conill, que assegura que serà una mesura temporal fins que la Generalitat no triï el nou dipòsit metropolità per tal de dur-hi les bales amb residus d'ecoparc. Conill diu que l'elecció del nou dipòsit s'haurà de fer tenint en compte que sigui apte per rebre residus d'ecoparc, que s'hagi de restaurar i que la seva ubicació no provoqui molèsties. Segons Conill, a l'àrea metropolitana hi ha tres abocadors que compleixen aquests requisits.
Aquest diari ha pogut saber que dos d'aquests són l'argilera d'Almar de Cerdanyola i la pedrera Berta del Papiol – totes dues limítrofs amb Sant Cugat.

Noticia sencera

El Papiol, dimecres 2 de febrer de 2011. Font: www.lavanguardia.es

Enllac-a2-ap7bEl Ministerio de Fomento reanudará las obras del enlace entre la A-2 y la AP-7 tras la reunión mantenida este martes entre los representantes de los municipios afectados por la suspensión de las obras y el secretario de Estado de planificación de infraestructuras del Ministerio de Fomento, Víctor Morlán.

Según han informado fuentes cercanas al proceso, las obras se retomarán "en breve" y seguirán el proyecto original, ya que la paralización de las obras se debía a la petición de las entidades cercanas a los municipios de incluir mejoras en el plan y que ascendían a nueve millones de euros.

Noticia sencera

El Papiol, dimarts 1 de febrer de 2011. Font: www.cugat.cat

Enllac-a2-ap7Els alcaldes i regidors dels municipis afectats per la suspensió de les obres de l'enllaç A2-AP7, es troben aquest dimarts amb el secretari de l'Estat espanyol de Planificació i Infraestructures, Víctor Morlán, per desencallar el projecte. A la reunió, també hi assistirà el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder.

Els municipis afectats són Sant Cugat, Rubí, Terrassa, el Papiol, Pallejà, Corbera, Sant Andreu de la Barca i Castellbisbal. En aquesta trobada, volen mostrar a Morlán el seu desacord per la decisió de suspendre aquestes obres que ja estaven iniciades. Demanaran també que el govern espanyol es repensi aquesta decisió perquè ja s'ha executat el 65% de les obres i si s'aturen serà més car reprendre-les en el futur que acabar-les ara.

Noticia sencera